„VOLUNTAR CHALLENGE” stagiu de team building prin teatru de improvizaţie

Centrul de Voluntariat din Reșița derulează o campanie de informare și de promovare a voluntariatului în rândul liceeniilor. Campania se adresează nevoii înregistrate la nivelul județului Caraș-Severin de a face cunoscut în rândul tinerilor voluntariatul ca formă de educație non-formală, dezvoltare personală și de activism civic în comunitatea locală.

Astfel se vine în întâmpinarea tinerilor care își doresc să facă ceva dar nu știu exact ce, celor care vor să ia contact pentru prima dată cu activitățile de voluntariat, precum și voluntarilor locali deja implicați în acest gen de activități. Anul acesta stagiul se desfășoară în cadrul proiectului Voluntar challenge și se va desfășura la Brebu Nou în perioada 26-29 octombrie 2017, la care iau parte 27 de voluntari.

Obiectivul principal al acestui stagiu este acela de a dezvolta abilitățile tinerilor voluntari în ceea ce privește lucrul în echipă, spiritul de cooperare și capacitatea de adaptare la situații neprevăzute, individual și ca echipă.

Acest stagiu reprezintă o oportunitate excelentă ca participanții să-și îmbunătățească modul de comunicare, încrederea, motivația, ajutându-i să se cunoască mai bine, învățând împreună despre punctele tari și puncte slabe ale fiecăruia.
Trainerii sunt Ioana Dominique de Hillerin și Bogdan Dumitrescu.
Teatrul de improvizație este un gen teatral în care nu există text dinainte scris, actorii improvizând replici, scenete, versuri și cântece, toate acestea pe baza sugestiilor date de public. Acest stagiu nu urmărește să transforme participanții în actori, ci să îi facă să își depășească anumite limite, să conștientizeze avantajele unei bune funcționări în echipă și să le dezvolte imaginația, spontaneitatea și creativitatea.

Acest training face parte din proiectul „Voluntar Challenge” care este finanţat de Ministerul Tineretului şi Sportului prin Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret.

Cele mai citite

Related Articles