Cadre didactice din Universitatea reșițeană au fost la Bruxelles

În cadrul proiectului ERASMUS+ “Learned inactivity-Decreasing the number of ESL students in disadvantaged communities with the power of non-formal learning”, Inactivitatea învățată – scăderea numărului de elevi cu cerințe educative speciale (CES) prin intermediul educației non-formale implementat de Asociația CoEfficient (Ungaria) și Asociația Nevo Parudimos (România), Universitatea “Eftimie Murgu” din Reșița a fost reprezentată prin cadrele didactice conf. univ. dr. Mirela Minică și lect. univ. dr. Alina Constantin în calitate de experți educaționali.

La Bruxelles, în perioada 17-19 octombrie 2017, la sediul celui de-al treilea partener, Phiren Amenca (Belgia), s-a desfășurat o nouă acțiune de diseminare a rezultatelor proiectului: prezentarea cercetării pe un număr de 300 subiecți din rândul grupurilor vulnerabile cu rată mare a abandonului școlar din Ungaria și România, ghidul metodologic, concluziile workshop-ului și a conferințelor derulate.

În cadrul Parlamentului European, membrii echipei de proiect au participat la o dezbatere susținută pe problema prevenirii discriminării “State responsibility: delivering human rights for the sake of social and economic integration“, Responsabilitatea statului: asigurarea drepturilor omului cu scopul integrării sociale și economice.

Redacția Radio Reșița

De același autor

Related Articles