Actorul român Mihai Coadă, din  serialul „La Bloc”, care a devenit extrem de îndrăgit datorită personajului pe care l-a interpretat (Nelu Curcă), a ales o cale spirituală, și s-a apropiat din ce în ce mai tare de cele sfinte.

Actorul a fost surprins îmbrăcat în haine preoțești cu ceva timp în urmă, iar de acolo a apărut zvonul că s-a călugărit. Într-un interviu pentru presamil.ro, Mihai Coadă a explicat ce s-a întâmplat de fapt și care este legătura sa cu biserica.

„Cineva a postat pe internet un cântec de muzică psaltică interpretat de noi, strana de la Mănăstirea Turnu, purtând rase. De ce îmbrăcaţi în rase? Rasa este un canon al nostru, pe care trebuie să-l facem.

Am fost invitaţi de câteva ori într-un spectacol pe care Dan Puric îl ţinea undeva în Bucureşti, la Sala Rapsodia, în preajma Crăciunului. Costumele de scenă au fost rase călugăreşti. După aceste spectacole, am primit canon să cântăm la strană îmbrăcaţi astfel.

După postarea de pe internet, a apărut pe un post de televiziune: Senzaţional! Nelu Curcă din serialul La Bloc s-a călugărit! De aici a început confuzia…

Aşadar, sunt doar un mirean (n.r. Persoană care nu face parte din cler, laic, profan) păcătos, întors la Dumnezeu, care merge la Mănăstirea Turnu. Încetul cu încetul, cu spovedanie, împărtăşanie, cu muzică la strană, am intrat în această viaţă a mănăstirii, devenind foarte dependent de ea”, a declarat el.

„Sper să clarificaţi pentru cititorii dumneavoastră că sunt un mirean păcătos, întors la Dumnezeu, care slujeşte la strană, într-o mănăstire”, i-a rugat actorul pe jurnaliști. .