A murit un îndrăgit actor din serialul Game of Thrones

Veteranul actor Roy Dotrice, care l-a interpretat pe “Hallyne Pyromance”, expert în explozibili în celebrul serial “Game of Thrones”, a murit în casa lui din Londra, la 94 de ani, a relatat ziarul spaniol Estrella Digital, citat de Agerpres.

Chiar dacă a trecut  mult timp de când nu mai face parte din popularul serial “Game of Thrones”, actorul a avut un rol cheie în cel de-al doilea sezon al celebrului serial difuzat de postul HBO. Dotrice ar fi trebuit să-l interpreteze pe Marele Maestru Pycelle, însă din cauza vârstei sale avansate și sănătății sale precare, rolul i-a fost încredințat lui Julian Glover.

Deși mulți și-l vor aminti ca Hallyne Pyromance, expertul alchimist din King’s Landing, veteranul actor britanic a intervenit în numeroase proiecte și a jucat în filme celebre precum ‘Amadeus’, câștigător a opt premii Oscar, unde l-a interpretat pe Leopold Mozart, tatăl lui Wolfgang Amadeus Mozart. El a avut și foarte multe roluri în piese de teatru, prima sa iubire.

Roy Dotrice a fost unul din actorii cheie ai serialului “Game of Thrones”, personajul său Wisdom Pyromance având o contribuție importantă la derularea intrigii. Lider al ordinului Alchimiștilor, Hallyne este vizitat de Tyrion Lannister în al doilea sezon al serialului. Maestrul îi dezvăluie atunci lui Tyrion puterea focului verde, care poate ajuta la distrugerea unui oraș întreg. Este substanța explozibilă pe care Tyrion o va folosi mai târziu pentru a distruge flota lui Stannis Baratheon în lupta de la Blackwater.

Cele mai citite

Related Articles