Sezonul rece bate la uşă. Prefecţii au fost scoşi la raport

92

La sediul Ministerului Afacerilor Interne a avut loc astăzi o ședință de lucru cu prefecții județelor, prezidată de ministrul Carmen Dan. Şedinţa a fost organizată în sistem videoconferință şi a avut ca obiect pregătirea pentru sezonul rece 2017 – 2018.

Mai toţi reprezentanţii Guvernului în teritoriu, scoşi la raport, au spus că pregătirile pentru sezonul rece sunt în toi la nivelul administraţiilor locale şi judeţene.

În judeţul Caraş-Severin procesul decurge normal până în prezent, susţine subprefectul Sebastian Purec:

În judeţul Timiş se înregistrează unele întârzieri în ceea ce priveşte contractele de deszăpezire, mărturiseşte prefectul Eva-Georgeta Andreaș:

Ministrul de interne Carmen Dan a solicitat autorităţilor locale să urgenteze procedurile de achiţie a materialelor şi a serviciilor:

„Domnilor prefecți, vă recomand ca în timpul întâlnirilor pe care le aveți cu administratorii de drum, să cereți evaluări cu privire la segmentele unde, an de an, avem probleme. Cred că se poate mai bine și sunt convinsă că în perioada rămasă până când iarna va veni efectiv, se mai pot îndrepta diferite situații. Concret, mă refer la județele în care sunt în derulare proceduri de achiziție. Reiau recomandarea ca autoritățile locale să se întâlnească, ori de câte ori este nevoie, dar obligatoriu săptămânal. Vă rog să vă asigurați că acolo unde aveți procedura în derulare sunteți în măsură să știți în ce etapă a procedurii vă aflați, și cu atât mai mult dacă există capacitatea să interveniți chiar dacă nu s-a finalizat procedura și cu ce mijloace puteți interveni”.

Carmen Dan le-a cerut prefecţilor să verifice personal stocurile de material antiderapant şi de utilaje, disponibile la nivelul fiecărei localităţi.

Ministrul a încheiat videoconferinţa pe un ton acid:

„Știm cu toții că cei care vor să facă treabă găsesc soluții, iar cei care nu vor, găsesc scuze. Eu îmi doresc ca în perioada următoare să nu fiu în situația de a auzi scuze, ci să discutăm concret pentru fiecare situație de risc cu care ne putem confrunta despre soluții!”

(Sebastian Dragomir)