[FOTO] Andrei Feher, la pupitrul Orchestrei Naţionale Radio

Vineri, 20 octombrie, de la ora 19:00, Orchestra Naţională Radio prezintă la Sala Radio un concert Schumann & Brahms, sub bagheta tânărului dirijor de origine română Andrei Feher, un nume în plină afirmare pe scena muzicală internaţională, în prezent director muzical al Kitchener – Waterloo Symphony Orchestra din Canada.

Seara va debuta cu uvertura operei Genoveva de R. Schumann, urmată de o altă lucrare a compozitorului german, o piesă care va aduce în prim-plan cornul ca instrument solistic: Piesa de concert pentru patru corni şi orchestră, op. 86. Un prilej de a aduce pe scena Sălii Radio patru muzicieni de referinţă în mânuirea cornului în ansamblu orchestral şi ca instrument solo: Ioan Raţiu, fost cornist solo la Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii Române, în prezent profesor la Academia de Muzică Robert Schumann din Düsseldorf, Nicolae Dosa, fost membru corn solo în Orchestrele Filarmonice din Nisa şi Monte Carlo, Vlad Buzdugan, solist instrumentist şi şef de partidă corn la Orchestra Naţională Radio, şi Cristian Borcan, solist instrumentist în cadrul aceleiaşi orchestre.

Programul se va încheia cu Simfonia nr. 3 în fa major, op. 90, de J. Brahms, celebră mai ales pentru partea a III-a, Poco allegretto, care s-a aflat pe coloana sonoră a filmului Vă place Brahms?, realizat în 1961.

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe Internet pe www.radioromaniacultural.ro şi www.romania-muzical.ro.

Biletele şi abonamentele pentru evenimentele Orchestrelor şi Corurilor Radio se pot achiziţiona online prin reţeaua www.bilete.ro. Acestea se pot achiziţiona şi la casa de bilete a Sălii Radio şi sunt disponibile, de asemenea, în oficiile Poştei Române semnalizate Bilete.ro şi în magazinele Germanos şi Inmedio, semnalizate Bilete.ro.

Alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio, pe www.orchestreradio.ro.

A.B.B.

Cele mai citite

Related Articles