Cum arată jurnalul unei prostituate românce din străinătate

Povestea Andreei, o tânără din Brăila care a fost obligată să lucreze ca prostituată timp de mai bine de un an și jumătate în Austria, este una din miile de povești ale tinerelor din România care cad în capcana visului unei vieți mai bune în străinătate.

Povestea tinerei, prezentată  de jurnaliștii de la evz.ro începe cu o idilă frumoasă pe care fata o avea cu prietenul ei, pe nume Ciprian. O relație în care fata a crezut nebunește și pentru care a ales să plece în străinătate cu Ciprian și din cauza căreia nu a ținut cont de nimic. Fata de 19 ani l-a urmat pe Ciprian în Austria și totul părea perfect la început. Aveau o brumă de bani strânsă din țară, făceau plimbări romantice și dragostea lor părea din ce în ce mai puternică.

Însă, după mai puțin de trei luni totul s-a schimbat radical. Ciprian a devenit din ce în ce mai violent și i-a explicat fetei că trebuie să producă bani așa că i-a prezentat un grup de proxeneți care ar fi putut să-i aducă clienți Andreei. Fata a refuzat așa că bărbatul a luat-o de păr și a dat-o afară din casă. I-a explicat simplu că o să doarmă pe stradă dacă nu va face cum spune el și fata a făcut o alegere extrem de dificilă. Fără bani și fără nici un cunoscut în Austria, ea acceptat să se prostitueze și să “aducă bani în casă”.

Timp de un an și jumătate fata s-a prostituat în Austria și a produs bani pentru Ciprian care s-a transformat din iubitul ei în peștele ei.  În afara de clienții aduși direct prin proxeneți, tânăra și-a făcut conturi pe siteuri dedicate, cu pseudonimul Deea,  de unde atrăgea din ce în ce mai mulți clienți.

Și-a făcut un jurnal unde a notat câți bani a primit în urma anunțurilor la care a răspuns și a păstrat toate însemnările făcute.

Nici familia nici prietenii nu au știut ce fel de viață duce tânăra în Austria alături de cel care îi promisese că-i va fi alături și o va iubi atunci când a ademenit-o să plece împreună din țară. Până la urmă fata nu a mai suportat viața pe care o ducea și i s-a confesat unei prietene care a acceptat să o ajute să fugă din casa lui Ciprian. A reușit și a ajuns în Germania acolo unde speră să ducă o viața normală. I-a arătat prietenei sale jurnalul pe care l-a ținut cât s-a prostituat în Austria și câteva pagini au ajuns pe internet, fiind ulterior publicate de cei de la evz.ro.

Foarte mulți utilizatori de internet  s-au grăbit să o judece pe Andreea pentru faptul că a acceptat să se prostitueze și nu a fugit înapoi în țară. În schimb, marea majoritate au fost de acord că publicarea poveștii acestei tinere românce este utilă deoarece poate trage un semnal de alarmă pentru alte tinere care se aruncă cu capul înainte în capcane întinse de oameni care vor să profite de ele.

 

De același autor

Related Articles