Ministrul de Interne şi ministrul Finanţelor sunt aşteptaţi la Parlament

Ministrul Finanţelor este aşteptat astăzi, la Senat, pentru clarificări privind plata defalcată a TVA, măsură care ar putea să fie obligatorie doar pentru firmele aflate în insolvenţă sau în faliment. Tot luni la Parlament vine ministrul de Interne, Carmen Dan, pentru explicaţii privind reangajările în minister.

Ordonanţa privind plata defalcată a TVA a ajuns în dezbaterea plenului, însă a fost retrimisă la comisia de specialitate pentru o săptămână. Premierul Mihai Tudose a explicat că unele observaţii ale patronatelor sunt corecte şi vor fi aduse modificări în Parlamenţ astfel încât măsura să nu mai fie obligatorie pentru toată lumea, ci să vizeze în primul rând firmele aflate în insolvenţă sau faliment.

Deputaţii încep săptămâna cu o dezbatere la care este invitat ministrul afacerilor interne, Carmen Dan. Grupul parlamentar PSD este cel care a solicitat o dezbatere în cadrul “Orei Guvernului” în legătură cu situaţia creată de pensionarea şi reangajarea aceloraşi persoane în cadrul Ministerului de Interne.

Demersul reprezintă un răspuns la solicitarea PNL şi USR de a se înfiinţa o comisie care să ancheteze modul în care se fac aceste reangajări.

La Comisia Juridică este aşteptată Rovana Plumb, pentru a-şi susţine punctul de vedere în privinţa cererii DNA de începere a urmăririi penale. Ea este cercetată în dosarul Belina pentru fapte din perioada când era ministru al mediului, iar procurorii au nevoie de aprobarea legislativului, pentru că Rovana Plumb este în prezent deputat. RRA

De același autor

Related Articles