Coaliţia “va decide mâine cum vor fi iniţiate mai multe legi importante”

Liderii Coaliţiei guvernamentale se vor întâlni, din nou, mâine, pentru a decide ce parcurs legislativ vor avea mai multe proiecte de lege aflate pe agenda executivului, a anunţat liderul PSD, Liviu Dragnea.

Unul dintre acestea este cel care va modifica legile justiţiei, iar Coaliţia ar urma să stabilească dacă se va trece la promovarea lor direct în Parlamenţ în locul procedurii guvernamentale actuale mai lente.

Între timp ministrul justiţiei a veniţ ieri, cu o nouă propunere pentru Inspecţia Judiciară. Instituţia ar urma să treacă în subordinea unui consiliu de management strategic, format şi coordonat de ministrului justiţiei.

Din acest consiliu mai fac parte procurorul general al României, Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii şi preşedintele Instanţei Supreme, a precizat Tudorel Toader.

Tudorel Toader: La şase luni de la intrarea în vigoare a prezentei legi, Inspecţia Judiciară se organizează ca entitate, autoritate distinctă autonomă. Sigur că vor fi multe dezbateri: cine numeşte, cine controlează, cine îi face regulamentul. RRA

De același autor

Related Articles