Poliţiştii de frontieră din Nădlac au găsit, în urma verificărilor, într-un camion încărcat cu pământ de flori 58 biciclete electrice, în valoare de aproximativ 920.000 lei, care au fost  furate din Germania, pe care doi fraţi români au încercat să le introducă ilegal în ţară.

“ Marți, 10 octombrie, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac s-a prezentat cetăţeanul român Andrei R., de 25 de ani, domiciliat în Dâmboviţa, conducând un automarfar marca Man, înmatriculat în România, însoţit de fratele său Marian R., de 30 de ani. Aceştia transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, paleţi cu pământ de flori din Olanda pentru România.”

Poliţiştii de frontieră au găsit în compartimentul marfă al mijlocului de transport 58 biciclete electrice pentru care cei doi fraţi nu au putut prezenta documente legale. În urma verificărilor a reieşit că bicicletele electrice erau semnalate ca fiind furate din Germania.

“În urma verificărilor efectuate, a reieşit că cele 58 de biciclete electrice sunt semnalate ca fiind furate din Germania. Cetăţenii români au declarat că au încărcat pământul de flori în Olanda, iar pe timpul staţionării într-o parcare din Germania au fost abordaţi de doi conaţionali care le-au propus ca, în schimbul sumei de 1.500 euro, să transporte bicicletele în România”, precizează comunicatul.

Bicicletele, în valoare de aproximativ 920.000 lei, au fost confiscate. Cei doi români sunt cercetați penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire, urmând ca la finalizarea anchetelor să fie luate măsurile legale care se impun, a transmis  Poliția de Frontieră.