[VIDEO-FOTO] „Cupa Banatul” la înot, prietenie şi performanţă la superlativ

730

UPDATE:

Cupa Banatul la înot, In memoriam Ioan Schuster, a adunat în complexul sport și sănătate din Resita peste 400 de înotători de la 9 până la 20 de ani, din România, Serbia și Ungaria. CSS Reșița a câștigat marele trofeu, fiind urmată în clasament CSS Timișoara și Clubul din Zrenjanin, Serbia. Directorul CSS Resita, prof. Marius Crețeanu a tras concluziile:

“Ne-am bucurat că am putut organiza, din, nou, această competiție tradițională. Au fost în jur de 400 de sportivi. CSS Reșița, spre bucuria noastră, a obținut locul I cu 25 de medalii câștigate: 6 de aur, 10 de argint și 9 de bronz. Pe locul II a fost CSS Timișoara cu 15 medalii, pe locul III Zrenianin cu 11 medalii, iar pe IV Kikinda cu 10 medalii. A fost o competiție foarte bună, reușită din toate punctele de vedere. Sportivii străini au fost foarte mulțumiți de condițiile din Complexul Sportiv, de cazare, de masă. Au plecat foarte mulțumiți de la această competiție. Vreau să mulțumesc pe această cale Consiliului Județean, care a fost alături de noi prin proiectul pe care l-am putut realiza împreună pentru a putea ține această competiție. Primăriei Reșița pentru că ne-au pus la dispoziție Bazinul în cele mai bune condiții, cu cronometrajul electronic, Direcției Județene pentru Tineret și Sport pentru medalii și CSS Reșița, care a susținut prin arbitraj această competiții.”

Cristina Corocan

————————————————

Peste 400 de concurenţi iau parte la Reşiţa la Cupa Banatul la înot

La Reşiţa se desfăşoară astăzi o nouă ediţie a Cupei Banatul la înot, care a aliniat la start concurenţi din România, Serbia şi Ungaria. Sunt peste 400 de participanţi la diferite categorii de vârstă.Au oficiat antrenori ai CSS Reşiţa şi componenţi ai Clubului de Înot Masters Reşiţa07.

Atmosfera în tribune a fost foarte frumoasă după cum au afirmat unii concurenţi:

Erwin, CSS Reşiţa:

“În nici un an nu am avut o astfel de atmosferă pentru că am început să ne cunoaştem din ce în ce mai bine cu cei mici şi am dezvoltat un colectiv. Avem galerie care ne susţine când e mare luptă. În tribună sunt mult mai mulţi spectatori, părinţi şi copii. E mult mai bine decât în anii trecuţi. Eu am înotat la 50 m fluture şi am luat locul III, urmează 50 m spate.”

Arman, CSS 1 Timişoara:

“La participat la 50 m spate şi 50 m delfin. A fost foarte bine. Eu am început înotul la 8 ani, acum am 12. Pentru mine este un mod de viaţă. Am avut probleme de sănătate, dar practicând înotul le-am rezolvat.”

 

O parte din probe s-au desfăşurat în prima reuniune a zilei, iar la această oră la Complexul Olimpic de Sport şi Sănătate sunt programate probele din reuniunea a doua a zilei.

———————————————————

La Complexul de Sport și Sănătate din Reșița va avea loc sâmbătă, 14 octombrie, concursul internațional „Cupa Banatul”, întrecere tradițională la care vor lua parte peste 500 de înotători. 90 de sportivi din străinătate Ungaria și Serbia, de la Pancevo, Harkany, Kikinda, Ada, Zrenianin, iar din România, de la: Arad, Timișoara, Hunedoara, Alba Iulia și Reșița.

“Sperăm să iasă o competiție foarte bună, pentru că este o competiție de verificare înainte de Campionatele Naționale. Sperăm să avem rezultate foarte bune și să câștigăm locul I pe cluburi și să cucerim, din nou, Cupa Banatului”, a spus directorul Clubului Sportiv Școlar, prof. Marius Crețeanu.

De la CSS Reșița vor lua parte la întreceri aproximativ 120 de sportivi, de la 9 la 17 ani și mai mari. Sportivii reșițeni sunt antrenați de: Adina Schuster, Cecilia Ardeleanu, Nadia Câmpan, Mihai Popilian, Marius Crețeanu și Nicolae Ioan.

Competiția va cuprinde două reuniuni, prima va începe sâmbătă dimineață de la ora 10:30, iar cea de-a doua se va desfășura tot sâmbătă, începând cu ora 16:30.

Principalul organizator și finanțator este Consiliul Județean, alături de CSS Reșița, Direcția Județeană pentru Tineret și Sport, Liceul Economic și diferite societăți comerciale.

Cristina Corocan