O adevărată dramă s-a petrecut  în centrul de plasament „Casa Noastră’” din localitatea cărăşeană Zâgujeni, acolo unde  un copil de 11 ani a fost găsit spânzurat într-o toaletă, a relatat astăzi TVR.

Angajaţii centrului au chemat echipajele de urgență atunci  când au găsit băiatul în stare de inconștiență, în baie. Medicii de pe ambulanța sosită la fața locului au încercat să-l resusciteze, dar fără rezultat. Copilul în vârstă de 11 ani a fost găsit spânzurat de tocul ușii de la baie, folosindu-se de propriile șireturi.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al judeţului Caraş- Severin, Cecilia Dăneţ, a declarat, joi, că un copil de 11 ani a fost găsit spânzurat într-un centru de plasament, în 10 octombrie.

“Un apel la numărul de urgenţe 112 anunţa că un minor de 11 ani a fost găsit inconştient într-un centru de plasament. Ne-am deplasat la faţa locului şi am întocmit dosar penal. Vom face verificări pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat”, a declarat Cecilia Dăneţ.

Deocamdată, nimeni nu ştie ce l-ar fi determinat pe copil să recurgă la acest gest.

Copilul era internat  în centrul de plasament „Casa Noastră’” din luna decembrie a anului trecut. Băiatul era din orașul Bocșa, județul Caraș-Severin, și se afla în centru împreună cu 3 dintre frații lui. Un al 5-lea membru al familiei, o fetiță de nici 2 ani, este în grija unui asistent maternal.

Copiii au ajuns internați în centrul de plasament  deoarece părinții lor sunt plecați în străinatate. Din decembrie 2016, băiatul vorbise cu ei la telefon doar de câteva ori.