bloc-Gugu-+-bloc-VladeasaFamiliile din cele două imobile din Reşiţa, afectate de explozii, s-ar putea muta într-un bloc ANL. Acesta ar trebui finalizat până la sfârşitul anului, a declarat vicepremierul Liviu Dragnea, prezent la Reşiţa. Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a menţionat că se caută soluţii pentru ca cele două blocuri să poată fi renovate. El a adăugat că nu se pot da bani din fondul de intervenţie al Guvernului, care era cea mai simplă procedură, fiind vorba de locuinţe proprietate privată.

„Dacă familiile afectate acceptă, vor fi mutate în blocul ANL, care sperăm să se finalizeze până în 31 decembrie. Ministerul Dezvoltării urmează să finanţeze, în continuare, încă două blocuri, la Reşiţa. Am vorbit şi cu Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, ca, prin Agenţia Judeţeană de Prestaţii Sociale Caraş-Severin, în urma efectuării unor anchete, să fie acordate şi unele ajutoare sociale. Pe de altă parte, căutăm soluţia prin care să poată să fie reabilitate acele blocuri”, a declarat Liviu Dragnea:

Valoarea lucrărilor de reabilitare a imobilelor situate pe Aleea Gugu şi Aleea Vlădeasa din municipiul Reşiţa, afectate de explozii, se ridică la 400.000 de euro. În urma celor două explozii, nu mai pot locui în casele lor 17 familii de pe Aleea Vlădeasa şi zece familii de pe Aleea Gugu.

2 COMENTARII

  1. NU mai induceti lumea in eroare! E vorba de 32 de familii in blocul de pe Vladeasa, pentru ca nimeni nu locuieste in acel bloc si avand in vedere ca sunt 32 de apartamente, faceti un calcul, e simplu! Probabil 17 familii au avut nevoie sa inchirieze locuinte, iar celelalte familii stau pe la rude, dar nici asta nu e o solutie de durata. Autoritatile sa faca bine, nu doar sa caute solutii pt. reabilitarea blocurilor, ci sa si gaseasca solutii!

  2. MARTI, 17.12.2013, ORA 18.00 – SEDINTA CU TOTI LOCATARII BLOCULUI EXPLODAT, IN FATA BLOCULUI, PE ALEEA VLADEASA. RUGAM PRESA SA VINA PENTRU A INTREBA IMPREUNA AUTORITATILE CE AU DE GAND CU BLOCUL NOSTRU. POATE VIN SI CEVA REPREZENTANTI AI AUTORITATILOR SA NE SPUNA PANA CAND…TOT SE CAUTA SOLUTII. DE ASEMENEA, INVITAM SI CEI AFECTATI DE PE ALEEA GUGU. SI EI SUNT IN ACEEASI SITUATIE.

Comments are closed.