Miniștrii R. Plumb, S. Shhaideh și R. Cuc au demisionat

Rovana Plumb și Sevil Shhaideh au decis să demisioneze din guvern, a anunțat liderul PSD, Liviu Dragnea, după încheierea ședinței Comitetului Executiv Național al partidului, în care s-a discutat problema remanierii guvernamentale, propuse de premierul Mihai Tudose.

Liviu Dragnea a precizat că, deși liderii PSD le-au solicitat amândurora să nu plece din executiv, atât Rovana Plumb, cât și Sevil Shhaideh și-au menținut decizia de demisiona, pentru a nu afecta activitatea guvernamentală.

La rândul său, premierul Mihai Tudose a subliniat că situația actuală nu este un război în interiorul PSD.

Comitetul Executiv Naþional al partidului se va reuni din nou vineri, pentru o discuție privind înlocuitorii miniștrilor demisionari.

Președintele PSD Liviu Dragnea a subliniat că s-au făcut multe greșeli pe care și le asumă și speră ca și premierul Mihai Tudose să învețe din acest episod.

Și liderul PSD și Mihai Tudose au precizat că Sevil Shhaideh și Rovana Plumb au demisionat pentru că nu mai puteau suporta presiunea la care au fost supuse.

În plus, Liviu Dragnea a declarat că, pe lângă cele două colege, miniștri ai dezvoltării și ai fondurilor europene, a mai demisionat și ministrul transporturilor, Răzvan Cuc.

Liderul PSD a apreciat activitatea acestuia și a mai anunțat că vineri vor avea loc două ședințe: una a coaliției, împreună cu partenerii din ALDE și cea de-a doua, o nouă ședință a Comitetului Executiv Național, pentru a se găsi înlocuitori pentru cei trei miniștri demisionari. RRA

De același autor

Related Articles