[FOTO] Produsele agroalimentare româneşti la mare căutare în pieţe: Roade pe “măsura” buzunarelor

Zeci de producători agricoli autohtoni îşi oferă astăzi (n.r. 10 octombrie) în Piaţa Sezonieră din Reşiţa, cu ocazia Zilei naţionale a produselor agroalimentare româneşti, roadele din recolta toamnei.

Sărbătorită pentru prima dată în acest an, Ziua naţională a produselor agroalimentare româneşti a fost institută prin Legea nr. 168 din 12 iulie 2017. Potrivit expunerii de motive a proiectului întocmit de iniţiatorii actului normativ, stabilirea acestei sărbători are drept menire stimularea producătorilor autohtoni, „prin valorificarea propriilor produse către consumatori şi stimularea acestora pentru a produce calitativ şi cantitativ pentru viitor”.

Cum găsesc cumpărătorii această iniţiativă am aflat de la unii dintre ei care au venit să facă piaţa:

Recolta a fost bogată anul acesta, fapt pentru care producători din Fârliug, Cornereva, Scăiuş, Bocşa şi alte localităţi ale judeţului au reuşit să-şi etaleze, care mai de care, produsele:

… şi dacă reşiţenii au întrebat şi au aflat unde se află Piaţa Sezonieră din oraş, amenajată de Primăria municipiului într-o locaţie nouă, pentru unii dintre producători amplasarea acesteia nu a fost deloc benefică:

Amintim că, pe producătorii din Caraş-Severin îi puteţi găsi până la lăsarea întunericului în Piaţa Sezonieră din cartierul Lunca Bârzavei, amenajată în apropiere de Piaţa Agroalimentară Nord din oraş. (Hardy Cvoica)

Cele mai citite

Related Articles