Au căzut capete după accidentul de la Coronini

2172

Ministrul Transporturilor l-a demis pe şeful Direcţiei de Drumuri şi Poduri Timişoara, Horaţiu Simion, pe motiv că parapetul de pe malul Dunării, în porţiunea în care s-a produs accidentul de sâmbără, ar fi fost deteriorat. Cu funcţia a plătit şi şeful Secţiei de Drumuri Orşova, Ion Cunicel. Din documentele primite reiese că secţia de Drumuri Orşova deţinea parapete pe stoc, dar că nu le-a folosit, a declarat Răzvan Cuc. Vă reamintim, o maşină a plonjat în Dunare în zona localităţii Coronini, iar 4 persoane au murit.
Ministrul Transporturilor a subliniat că măsurile luate sunt legate strict de atribuţiile în domeniul infrastructurii rutiere şi nu se substituie anchetei Ministerului de Interne privind accidentul din judeţul Caraş Severin.

Citeşte şi: Maşina căzută în Dunăre a fost scoasă… goală

De asemenea, ministrul Transporturilor a solicitat CNAIR un raport complet cu privire la situaţia drumurilor şi a dispus ca până la sfârşitul anului să fie montaţi şi înlocuiţi toţi parapeţii, acolo unde este necesar.
„Directorii regionali trebuie să vină cu date exacte despre zonele cu probleme, pentru a se putea aloca fondurile necesare montării, sau înlocuirii, după caz, a parapeţilor în curbe periculoase, puncte negre, locuri unde sunt frecvente accidentele grave”, menţionează CNAIR.
(Sebastian Dragomir)