Subprefectul de Mures se bucura de “atentia” … D.N.A.

DNA

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Tîrgu Mureș au dispus trimiterea în judecată a următorilor inculpaţi:

KOSS GABRIELA, subprefect al judeţului Mureş, secretar al Primăriei municipiului Reghin la data faptelor, în sarcina căreia s-au reţinut infracţiunile de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, în formă continuată, instigare la fals  în înscrisuri sub semnătură privată şi instigare  la fals intelectual,

GLIGA DANIEL GABRIEL, viceprimar al municipiului Reghin, MOLDOVAN VERDEŞ DOINA ADRIANA, şef Serviciu Impozite şi Taxe la primăria Reghin şi BADIU OVIDIU VASILE, consilier juridic la Primăria Reghin, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, în formă continuată.

            În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

           În anul 2012, cei patru inculpaţi, în calităţile menţionate, s-au implicat în sprijinirea unor persoane care nu îndeplineau condiţiile legale pentru închirierea unor apartamente construite din fonduri ANL.

Primele contracte de închiriere a unor apartamente construite din fonduri ANL au fost încheiate între municipiul Reghin, în calitate de proprietar și chiriași, în anul 2005 pe perioadă de 5 ani,  contractele fiind prelungite ulterior pe câte un an de zile.

În anul 2012, Comisia socială constituită pentru analizarea  cererilor  privind  repartizarea  de locuinţe pentru tineri destinate închirierii făceau parte  Koss Gabriela – preşedinte,  Moldovan Verdeş Adriana – şef Serviciu Impozite şi Taxe Locale,  Badiu Ovidiu Vasile – consilier, în calitate de membri, precum şi alte persoane. La şedinţele comisiei se analizau documentele depuse de solicitanţi, se acorda un punctaj conform criteriilor stabilite prin hotărâre de consiliu local şi se întocmea lista de  priorităţi.

În vara anului 2012, rămăseseră vacante o serie de locuinţe destinate închirierii, ceea ce presupunea întrunirea comisiei în vederea analizării cererilor de repartizare. Deşi această  comisie nu s-a întrunit, la 21 iulie 2012, au fost încheiate două contracte de închiriere pentru apartamente A.N.L. cu două persoane care nu îndeplineau criteriile de acces la locuinţă.

Aceste contracte au fost încheiate cu încălcarea prevederilor legale, cu încălcarea prevederilor Hotărârilor Consiliului Local şi în dauna intereselor legale ale persoanelor îndreptăţite a dobândi o astfel de locuinţa.

Cele două contracte au fost semnate de inculpatul GLIGA DANIEL GABRIEL, în calitate de viceprimar al mun. Reghin, au fost contrasemnate și ștampilate de inculpata KOSS GABRIELA,  în calitate de secretar al Primăriei mun. Reghin şi de preşedinte al Comisiei de analiză a cererilor  privind repartizarea  locuinţelor  ANL pentru tineri, fiind vizate de inculpaţii MOLDOVAN VERDEŞ DOINA ADRIANA  și  BADIU OVIDIU VASILE, ca membrii ai comisiei.

Pentru a crea o aparenţă de legalitate demersurilor sale, inculpata KOSS GABRIELA l-a determinat pe un alt angajat al primăriei  să întocmească  un document justificativ fals şi să îl înregistreze la autoritatea publică locală.

Dosarul a fost trimis spre judecare Judecătoria Reghin.

Cele mai citite

Related Articles