[AUDIO] Modificările aduse Codului Penal trebuie rediscutate, susţine Victor Ponta

pontaPremierul Victor Ponta afirmă că modificările aduse Codului Penal şi Legea privind amnistia şi graţierea trebuie rediscutate cu instituţiile abilitate care nu şi-au precizat punctul de vedere, urmând ca ele să fie retrimise Parlamentului:

Victor Ponta a criticat faptul că partenerii de coaliţie liberali şi-au modificat în ultimele zile, de mai multe ori, poziţia privind modificările aduse Codului Penal.

Şi preşedintele PNL, Crin Antonescu, a solicitat rediscutarea în Camera Deputaţilor a modificărilor la Codul penal şi propune respingerea tuturor prevederilor interpretate în sensul unei “superimunităţi” a parlamentarilor. Liderul liberal îşi menţine pe fond poziţia de principiu pe care a exprimat-o ieri că parlamentarii nu pot fi funcţionari publici, dar admite că informaţiile pe baza cărora a făcut declaraţii sunt “incomplete”. Atât Preşedinţia cât şi Departamentul Naţional Anticorupţie şi Consiliul Superior al Magistraturii au criticat votul de acum două zile din parlamenţ în urma căruia, consideră aceste instituţii, aleşii sunt scoşi de sub incidenţa legilor privind incompatibilităţile şi nu mai pot fi cercetaţi pentru acte de corupţie.

Cele mai citite

Related Articles