Yahoo: Toate cele trei miliarde de conturi de e-mail au fost compromise de hackeri

Grupul Yahoo a comunicat opiniei publice  marți, 3 octombrie, că atacul cibernetic care a afectat gigantul IT  în anul  2013 a afectat toate cele trei miliarde de conturi și nu doar un miliard, cum  s-a crezut la vremea respectivă.

“Yahoo trimite notificări prin email celorlalte conturi de utilizatori afectate”, se arată într-un comunicat al grupului, aflat acum în proprietatea operatorului telecom american Verizon.

Grupul asigură că hackerii nu au sustras în timpul atacului nici parole, nici date bancare și nici informații legate de mijloace de plată la care au recurs proprietarii de conturi, a relatat AFP citat de Agerpres.

Anchete efectuate de experți independenți după integrarea grupului Yahoo  în Verizon au permis descoperirea faptului că amploarea atacului cibernetic a fost mult mai importantă decât ce fusese dezvăluit până aici, indică Yahoo, redenumit Oath.

“Compania continuă să lucreze strâns cu forțele de ordine”, continuă sursa citată, asigurând de luarea “tuturor măsurilor necesare” pentru garantarea securității utilizatorilor.

Yahoo  a comunicat pe data  de 14 decembrie 2016 că a fost victima unui gigantic act de piraterie, în august 2013. Acest atac cibernetic a afectat inițial un miliard de conturi de utilizatori, ceea ce-l făcea cel mai important din istorie.

.

 

Cele mai citite

Related Articles