Porțile culturii cărășene s-au redeschis în 10 dimensiuni

73

Manifestarea Reşiţa în 10 dimensiuni a fost deschisă ieri după-amiază în primitoarea sală de expoziţii a Casei de Cultură a Sindicatelor, Horaţiu Vornica. Directorul instituţiei Marian Apostol a prezentat pentru început programul celor 10 zile dedicate culturii cărăşene, în care vor fi lansări de carte, mese rotunde, spectacole de teatru şi expoziţii.

De fapt aşa a şi început manifestarea, cu vernisajul expoziţiei de pictură semnată de reşiţeanul Bogdan Piperiu, un tânăr artist care locuieşte acum în Germania. Artistul şi jurnalistul Matei Mircioane a fost cel care a vorbit cu mult patos despre lucrările expuse, remarcând legătura profundă dintre artist şi locurile natale, care l-au inspirat în majoritatea tablourilor.

Daniela Tudor

Anca Bălălău
Radio Reşiţa mi-a dat şansa să spun povestea mai departe ascultătorilor care cred în nemurirea artelor, cel mai minunat adăpost pentru cei care și-au ascuns, fără să știe nimeni, copilăria în buzunar și care au pornit să-și continue jocul până la sfârșitul lor. Sunt fericită fiindcă fac parte cu sufletul şi pregătirea mea profesională (absolvent licență și master- Jurnalism cultural al U.N.A.T.C. "I.L.Caragiale" București) dintr-o echipă minunată.