Ambiții mari ale juniorilor cărășeni pentru Campionatul Național de Lupte Libere

352

Sala de sport ALEXANDRU DUICU din Băile Herculane a găzduit astăzi etapa zonală de calificare pentru Campionatul Naţional de lupte libere pentru juniori III şi juniori IV – fete şi băieţi, la care au participat aproape 200 de sportivi de la 18 cluburi din judeţele Cluj, Timiş, Mehedinşi, Dolj, Gorj, Hunedoara şi Caraş-Severin, fiind cea mai numeroasă zonă de calificare!

Ca urmare a numărului mare de concurenţi, programul competiţiei s-a întins pe durata întregii zile, pentru a stabili ierarhia primilor trei clasaţi la fiecare categorie de greutate care s-au calificat la etapa finală a campionatului, ce se va desfăşura în perioada 19-22 octombrie la Cluj-Napoca. Meciurile au fost viu disputate, micii luptători compensând lipsa de experienţă cu ambiţia şi dorinţa arzătoare de a se impune pe saltea!

Sportivii cărăşeni au obţinut următoarele rezultate în etapa zonală de calificare desfăşurat în Băile Herculane :

fete – juniori IV : Lavinia Copăceanu (CSS Caransebeş) – locul II la 56 kg; Antonia Nedea (CSM Reşiţa) – locul III la 48 kg şi Tania Adam (CSS Reşiţa) – locul III la 44 kg.

băieţi – juniori III : Florin Gafton (CSS Reşiţa) – locul I la 83 kg; Roman Cosmin (CSM Reşiţa) – locul III la 66 kg; Alexandru Strapeciuc (CSS Reşiţa) – locul III la 55 kg; Victor Iacob (CSS Reşiţa) – locul III la 44 kg.

juniori IV : Radu Gabriel (CSM Reşiţa) – locul I la 78 kg; Lucian Gafton (CSM Reşiţa) – locul II la 60 kg; Raul Badea (CSS Reşiţa) – locul II la 35 kg.

Toţi s-au calificat pentru turneul final al Campionatului Naţional de la Cluj-Napoca. Luptătorii reşiţeni sunt pregătiţi de antrenorii Adrian Dacica, Florin Dinţă, Ilie Ene, Diana Franţ şi Constantin Nicolae.

“A fost bine, primul meci l-am câştigat şi aldoilea l-am pierduţdin păcate, de neatenţie! Am avut adversare pe măsura mea! Aş vrea să ajung măcar campioană naţională, dacă nu se poate mai sus de atât!”, ne-a declarat Antonia Andreea Nedea de la CSM Reşiţa.

“A fost un turneu destul de greu, am avut adversari destul de puternici! La finala de la Cluj mi-am propus să fiu campion naţiona!”, ne mărturiseşte Lucian Gafton de la CSS Reşiţa.

“Evoluţia luptătorilor de la CSM şi CSS Reşiţa este destul de bună, avem patru sportivi calificaţi în finală şi încă trei sportivi calificaţi în semifinală, pentru a ajunge în finală! Obiectivul nostru a fost ca toţi sportivii să fie în primii trei clasificaţi şi ne intereseayă finala de la Cluj, acolo să luăm cel puţin trei medalii de aur! Mulţumim pe această cale Primăriei Băile Herculane pentru că ne-a pus la dispoziţie sala de sport şi pentru asistenţa medicală oferită de Staţia de Ambulanţă din Băile Herculane”, ne-a precizat antrenorul echipei CSS Reşiţa – prof. Florin Ştefan Dinţă.

“Avem o zonă foarte puternică, sunt nişte centre puternice din ţară, mă refer la Craiova, la Timişoara, la Hunedoara, Petroşani, Deva şi în special de la Reşiţa! Este cea mai puternică zonă din ţară! Au fost meciuri viu disputate şi dacă este concurenţă mare, atunci şi valoarea creşte! Sunt primele generaţii de copii care au un campionat naţional! Acum stăm bine, dar să vedem în finala de la Cluj, nu ştim valoarea sportivilor din ţară, fiind primele categorii de vârstădar noi sperăm să luăm două-trei medalii, dacă nu mai multe!”, ne declară prof. Petru Brânduşan – de la catedra de lupte a CSS Timişoara.

Paul-Sever Smadu