Profilul consumatorului de sex

1230

Autorităţile din România vor afla în scurt timp care este profilul consumatorului de sevicii sexuale, oferite la colţul străzii. Specialiştii Centrului Regional Timişoara Împotriva Traficului de Persoane lucrează la un studiu sociologic cu privire la caracteristicile acestor persoane, spune inspectorul de specialitate Ana Maria Cordun.

Grupul ţintă al acestui studiu îl reprezintă tinerele şi femeile care practică prostituţia la strada în Timişoara, dar scopul final este altul. Şi anume o campanie prevenire care să se adreseze consumatorilor de sex, dar pentru acest lucru trebuie să cunoaştem aceste persoane, a declarat Cordun.

„Prin acest studiu ne propunem identificarea de metode adecvate pentru reducerea cererii (exploatarii sexuale) la nivel regional prin identificarea caracteristicilor consumatorilor de servicii sexuale, informarea categoriilor vulnerabile cu privire la riscurile fenomenului traficului de persoane în scopul exploatarii sexuale şi stabilirea de metode de lucru viitoare”.

Proiectul a demarat astăzi la Timişoara şi se va desfăşura până în luna martie a anului viitor.

(Sebastian Dragomir)