Vreme de toamnă în Banat! Ce au transmis meteorologii?

În următoarele două săptămâni, vremea va fi una specifică toamnei, cu temperaturi scăzute, dar în limitele calendaristice, și ploi, potrivit celei mai recente prognoze emise de Administrația Națională de Meteorologie, valabilă până în 8 octombrie.

În Banat, după o ușoară încălzire, până la valori maxime care se vor apropia de 25 de grade, normale pentru această perioadă, temperatura aerului va fi în scădere până spre sfârșitul primei săptămâni, când se vor înregistra, în medie, maxime de 18-19 grade.

În cea de-a doua săptămână va exista o ușoară creștere a temperaturilor diurne, dar în medie, acestea se vor situa în jurul a 21 de grade. În primele nopți ale intervalului, temperaturile minime, normale pentru aceasta perioadă, vor fi, în medie, de 11-12 grade.

Până la sfârșitul primei săptămâni temperaturile nocturne vor fi în scădere, până la valori medii de 7-8 grade. În a doua jumătate a intervalului va exista o creștere a temperaturilor minime, iar media regională a acestora va fi de 10-11 grade.

Trecător, izolat, va ploua slab în acest weekend, dar probabilitatea de precipitaţii va creşte semnificativ în intervalul 3-7 octombrie.

Foto: arhiva

De același autor

Related Articles