O româncă pensionară din orașul Târgu Jiu a vrut să facă un bine și a investit banii trimiși din străinătate de fiul său pentru a face o serie de renovări în scara blocului în care locuiește, renovări care ar ajuta toți locatarii blocului.

Din păcate binele făcut s-a întors împotriva femeii care a fost reclamată de vecini și a fost amendată de Poliția Locală pentru deranjarea liniștii cu suma de 200 de lei, a relatat astăzi adevarul.ro.

Dalidis Tomiţa, în vârstă de 65 de ani, a povestit pentru jurnaliștii de la publicația mai sus citată că fiul său, stabilit de ani buni  în Suedia, a fost cel care a vrut să dea bani  pentru a moderniza casa scării blocului în care și-a petrecut tinerețea, deoarece vroia să vină cu prietenii din Suedia acasă și nu voia să le lase acestora o impresie neplăcută despre blocul copilăriei sale.

Fiul  a pus la dispoziţia mamei sale sumele necesare pentru a schimba uşa de la intrarea în bloc cu una din tâmplărie PVC, dar şi pe cea de la uscătoria folosită de toţi locatarii. De asemenea, familia Tomiţa vrea să schimbe  şi fereastra de la uscătorie cu una cu geam termopan şi să văruiască  toată scara blocului.

Lucrările de mai sus erau  realizate  de un nepot al femeii, iar valoarea investiţiei se ridică la aproximativ 4500 de lei. Cu toate acestea câțiva vecini s-au arătat deranjaţi de zgomotul făcut şi au reclamat-o pe generoasa femeie la Poliţia Locală.

Dalidis Tomiţa a plătit amenda şi este dezamăgită cu privire la ceea ce s-a întâmplat. Ea spune că a discutat cu fiul său şi că nu va opri lucrările:

“Am plătit 200 de lei amendă pentru că am deranjat liniştea publică. S-a întâmplat pe la orele 16:30-17:00. Se zice că o faptă bună este pedepsită tot timpul. Fiul meu a spus că este dispus să achite şi alte amenzi, dacă în acest fel vecinii sunt satisfăcuţi, dar că vrea să termine ceea ce a început“ – a declarat aceasta.

Cea mai mare parte a locatarilor nu sunt de acord cu cei care au reclamat-o pe vecina lor. „Este o mare cretinătate. Mai multe nu am de comentat“, a spus  unul dintre vecini, şi „E normal că e ceva anormal, dar fiecare face atât cât îl duce cerebelul. Nu era o oră târzie la  care se lucra. Nu este posibil aşa ceva“, a declarat  Vasile, un alt vecin al femeii.

19 COMENTARII

 1. Unde da i și unde crapă..sa i mananci c.r.u cu ceapă, halal vecinii..gunoaie umane..respect Doamnă și fiul..!!!???

 2. Mi se pare absurd, cum tulburi linistea mai ales ziua lucrand? Daca o firma ar da cu picamaru in asfalt sub geamul meu ce intradevar este galagios, pot sa-i reclam pt tulburarea linistii si o sa-si pona amortizoare pe picamar? Las-o balta .

 3. Felicitari doamnei și fiului acestuia, a facut ca zicala populara : Omul sfințește locul sa fie adevarata, pacat ca nu a fost apreciata solidaritatea celor doi și datorita unor oameni înguști la minte au avut de suferit.

 4. Buna ziua ! Foarte urât ceea ce au facut vecinii care au reclamat ! Probabil ia deranjat faptul că se fac asemenea reparații costisitoare si lor nu li s-a cerut bani ! Să le fie ruşine ! Dar reparațiile s-au făcut pe casa scării ! Dar să nu credeți că numai la dvs. se întâmplă asa ceva ! Peste tot sunt oameni care atunci sunt fericiți când pot să facă rău ! D- NĂ felicitări fiului !

  • Da, dar si politistii locali n-au priceput mai mult, ar fi trebuit sa-i amendeze pe locatarii indaratnici !

 5. traim intro tara de cacat suntem obligati sa locuim in mizeria altora ptr ca sunt altii imputiti si li-sa imputit si creerul. se poarta asa ceva si pe la altii in alte orase din tara. respectele mele doamnei si fiului sau. dar nu ai cu cine nu poti civiliza pe unii care nu au nici macar bun simt.

 6. NISTE OAMENI PUTUROSI CARE DAU DOVADA DE MULTA IDIOTENIE SI PROSTIE, ADICA VINE OMUL ITI DA CU VAR SCHIMBA USI GEAMURI ETC IAR TU IL RECLAMI…………..IDIOTII

 7. Da foarte urat,ar trebui acel polițist care a dat amenda sa dea un raspuns sau chiar sefi lui, cat despre acei vecini nu sunt cuvinte.

  • Ce explicatii sa dea politistul, cucoana. El a primit o sesizare si a aplicat legea. Mata tot olteanca esti ?

 8. Cred ca a esti vecini Ai doamnei in cauza au uitat s-au mai bine zis nu stiu caci casa lor incepe de la usa de la intrare in scara blocului, nu de la cea de la intrare in casa. Ce pot Sa spun decat ca sunt oameni primitivi. Cat despre politistul care i-a dat avea amenda doamnei decat ca este um om de nimic, l-a facut politist la apelul de seará.
  Iar pe doamna in cauza si pe fiel amesteca nu pot decat sa-i felicit ptr actitudinal luata

 9. aire vecini escroci care merita sa locuiasca into cocina de porci precis ca sint inculti

 10. Bine faci, bine găseşti!!! Nu-i valabil în România. Halal poliţie locală. Oameni fără pregătire, dar piloşi cu salarii babane

 11. Politaiule/politist cum ai putut lua o astfel de decizie….inainte de a avertiza aceasta femeie, inainte de a-i recomanda un orariu? Dar sefii matale, bre…nu au intrebat de ce ai dat aceasta amenda? Scuze pentru limbajul taranesc…dar se potriveste pentru dapta dumitale. Rusine tie domnule politist dar si sefului dumitale. Nu asa se respecta demnitatea unui om care vrea sa fie curat locul in care traieste nu? Vecinilor reclamanti le doresc „liniste” in fiecare seara. Sanatate sa aibe, curata.

Comments are closed.