Pugilistul Ovidiu Berceanu, de la CSM Reşiţa, se pregăteşte în Germania

ovidiu-berceanuPugilistul reşiţean Ovidiu Berceanu, campionul României la categoria 49 kg, se află, până în data de 17 decembrie, la un stagiu de pregătire cu echipa Germaniei, care este înscrisă la campionatul mondial pe echipe World Series Boxing. Berceanu va avea duminică, 15 decembrie, un meci de verificare în urma căruia se va decide dacă sportivul legitimat la CSM Reşiţa va fi inclus sau nu în lotul Germaniei.

World Series of Boxing (WSB) este un campionat profesionist internațional de box organizat de AIBA. Spre deosebire de boxul amator, concurenții care iau parte la WSB evoluează la bustul gol și fără cască de protecţie. Deşi participă la un turneu profesionist, sportivii își păstrează statutul de amatori și pot participa şi la campionatele mondiale, europene şi  la Jocurile Olimpice.

O întâlnire WSB între două echipe internaționale constă din două gale a câte cinci categorii de greutate odată (in total 10 categorii de greutate). Există cinci runde de trei minute la fiecare meci și echipa învingătoare în cele mai multe meciuri câștigă întâlnirea.

Cele mai citite

Related Articles