[FOTO] Colonel (r) Liviu Groza:„Am muncit toată viața ca să trăiesc și după moarte”

Motto: „Cei care vor îmbrățișa istoria vor avea de unde să se inspire”.Liviu Groza

 Anul acesta, în  luna mai, Muzeul Judeţean de Etnografie şi al Regimentului de Graniţă Caransebeş cu sprijinul Consiliului Judeţean Caraş-Severin a organizat manifestarea denumită ”Omagiu istoricului Colonel (r) Liviu Groza la aniversarea a 85 de ani de viață”.

Fii atent, tu n-ai voie să mori!

Cu acel prilej, regretatul istoric caransebeşean, colonel (r) Liviu Groza, spunea:

“Norocul sau soarta au avut grijă de mine și mi-au spus așa: fii atent, tu n-ai voie să mori. Cu asemenea medici și specialiști nu ai voie să mori. Iar eu nu pot muri pentru că nu am finalizat Cântecul Lebedei. Acesta este ”Caransebeșul și Marea Unire”, carte care are încheiate 5 capitole și la care mai am de adăugat trei. Vreau să-mi văd această carte publicată, deși medicii mi-au spus să mă astâmpăr. Mă voi astâmpăra după ce închei această carte și voi ține un exemplar în mână. Un capitol al cărții îl constituie căsătoriile în Regimentul de Graniță, de unde puteți afla câte lucruri s-au impus pentru ca oamenii care se iubesc să se poată căsători.

Vă doresc tuturor să ajungeți la 85 de ani și să vedeți cât e de grea ranița, vorbesc în termeni militari, ranița cu anii respectivi. Vă mulțumesc din toată inima și Dumnezeu să aibă grijă de voi!

Radio Reșița, prin managerul Laura Sgaverdea, i-a oferit, la aniversare, istoricului o Diplomă de Excelență pentru întreaga activitate.

Istoricul, scriitorul și cetățeanul de onoare al municipiului Caransebeș şi al judeţului Caraş-Severin,  Liviu Groza, din păcate şi-a luat o permisie în Vesnicie, iar nouă ne-a  lăsat  cărţile si faptele sale să scriem istoria neamului românesc mai departe.

Drum lin  în Lumină, domnule Colonel Liviu Groza!

Epilog: „Am muncit toată viața ca să trăiesc și după moarte”. Liviu Groza

Anca Bica Bălălău

Cele mai citite

Related Articles