Spitalele din Caraş-Severin fac investiţii cu bani de la Ministerul Sănătăţii!

Bani mai mulţi pentru spitale!

În cadrul proiectului de buget pentru anul 2017 și în perspectiva repartizărilor prevederilor bugetare cu destinația cheltuieli de investiții, Direcția de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin a solicitat Ministerului Sănătății, la propunerea unităților sanitare, fonduri pentru investiții în aceste unități.

În urma acestor solicitări au fost alocați bani pentru extinderi și modernizări la Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș, în valoare de 1.800.000 de lei. Banii vor fi utlizați pentru modernizarea Corpului A, recompartimentarea interioară a etajelor 2, 5, 6, 7 și 8, refacerea șarpantei, construcția unei stații de oxigen medical, aer comprimat și fluide medicale, aferente, modernizarea blocului operator.

De asemenea, Spitalul Județean de Urgență din Reșița a primit 1.000.000 de lei, bani destinați dotării cu echipamente medicale pentru investigații și tratament. Este vorba de un aparat Roengen mobil cu detector digital pentru pacienți netransportabili, spre a se evita infecțiile intraspitalicești și patru aparate pentru anestezie, pentru a înlocui o parte din cele vechi de 20 de ani.

Daiana Roşca

 

De același autor

Related Articles