[AUDIO] Amendamentele la codul penal stârnesc îngrijorarea diplomaţilor străini

 cod penalReprezentanţii diplomatici la Bucureşti ai Statelor Unite ale Americii, Marii Britanii şi Olandei îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu adoptarea de către Camera Deputaţilor a amendamentelor la Codul Penal prin care preşedintele şi parlamentarii sunt scoşi din categoria funcţionarilor publici. Misiunea diplomatică americană avertizează că această acţiune a Parlamentului reprezintă o îndepărtare de la principiile transparenţei şi ale statului de drept şi este un semnal descurajator pentru investitori, care va afecta negativ economia României. Ambasada Olandei – ţară care se opune acceptării României în spaţiul Schegen invocând problemele din sistemul juridic – urmăreşte cu îngrijorare amendamentele la Codul Penal aşteaptă evoluţiile viitoare. Şi ambasadorul Marii Britanii, Martin Harris s-a declarat îngrijorat de modificările aduse Codului penal de Camera Deputaţilor, subliniind că, în opinia sa, ANI şi DNA sunt motorul reformei în viaţa publică din România.

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, lider al coaliţiei de guvernămânţ admite că unele modificări la Codul Penal ce au fost adoptate de Camera Deputaţilor s-ar putea să nu fie în regulă, însă este timp pentru a fi reparate, dacă este cazul. Liberalul Crin Antonescu a precizat la Radio România Actualităţi:

Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că instituţiei pe care o conduce nu i s-a cerut un punct de vedere cu privire la modificările aduse Codului Penal, adoptate ieri de Camera Deputaţilor. Niţu susţine că nici nu era necesar ca Parchetul General să elaboreze un punct de vedere. El nu a dorit să comenteze efectele pe care le-ar produce modificările aduse Codului Penal.

Cele mai citite

Related Articles