[VIDEO-FOTO] Reșițenii au alergat pentru o “Inimă de Leu”

Crosul Inimă de Leu

Peste 450 de persoane au alergat astăzi la Crosul Inimă de Leu, oranizat de Clubul Lions Onix Reşiţa în parteneriat cu Lions Club Reşiţa Montana, Inspectoratul Şcolar Judeţean, Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret, Centrul de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog Caraş-Severin, Universitatea „Eftimie Murgu”, Casa de Cultură Studenţească Reşiţa şi Primăria Municipiului Reşiţa.

Elevi din clasele a V-a până la a XII-a, studenți și adulți cu vârsta peste 20 de ani au alergat în Parcul Tricolorului din Reșița pentru a marca Ziua Mondială a Inimii, sărbătorită în fiecare an în data de 29 septembrie. Cluburile Lions din întreaga ţară promovează cu acest prilej mişcarea, sub îndrumarea Lions Club District 124 România.

Au fost 7 starturi și peste 70 de diplome oferite. De asemenea toți cei situați în primii 10 clasați au primit tricouri cu însemnele Lions Club, care în 2017 împlinește 100 de ani de la înființare.

 

La categoria OPEN, Radio Reșița a fost reprezentat chiar de managerul Laura Sgaverdea.

 

Crosul Inimă de Leu a promovat activitatea fizică efectuată la orice vârstă pentru a combate sedentarismul și pentru a combate reducerea riscului bolilor cardiovasculare. Bolile Cardiace fac anual la nivel mondial peste 17 milioane de victime.

Cristina Corocan

————————————-

La iniţiativa Federaţiei Mondiale a Inimii şi sub patronajul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi al UNESCO, în data de 29 septembrie este sărbătorită Ziua Mondială a Inimii, motiv pentru care, în luna septembrie, cluburile Lions din întrega ţară promovează mişcarea, sub îndrumarea Lions Club District 124 România.

Astfel, vineri, 22 septembrie 2017, de la ora 11.30, Clubul Lions Onix Reşiţa în parteneriat cu Lions Club Reşiţa Montana, Inspectoratul Şcolar Judeţean, Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret, Centrul de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog Caraş-Severin, Universitatea “Eftimie Murgu”, Casa de Cultură Studenţească Reşiţa şi Primăria Municipiului Reşiţa, organizează Crosul Inimă de Leu, care are drept obiectiv reducerea riscului bolilor cardiovasculare.

Acţiunea se adresează persoanelor de toate vârstele, care doresc să tragă un semnal de alarmă împotriva acestor multitudini de boli care afectează inima şi vasele de sânge, precum şi celor care doresc sa sprijine activ proiectele caritabile iniţiate de Clubul Lions Onix Reşiţa prin donaţii şi sponsorizări.

Crosul se desfăşoară în Parcul Tricolorului (zona Victoria) şi se adresează tuturor iubitorilor de mişcare. Startul se va da la ora 12.00 (înscrierile încep cu ora 11.30). Premiile constau în diplome, medalii, cupe, 4 abonamente la Memory Gym Fitness Center şi pentru toţi participanţii, restaurantul Motif din Reşiţa oferă vouchere în valoare de 10 lei, reprezentând reducere la orice masă servită la restaurant.

Suntem convinşi că, împreună, vom reuşi să fim mai activi, mai implicaţi şi mai atenţi la nevoile celor de lângă noi, susține preşedintele Clubului Lions Onix Reşiţa, Olimpia Lazăr.

Cristina Corocan

 

Cele mai citite

Related Articles