T3

Actele oficiale întocmite într-un stat semnatar al Convenţiei de la Haga, care atestă originea lor şi care urmează să fie prezentate pe teritoriul altui stat, au nevoie de apostilă. Aceasta este o ştampilă sau un certificat eliberat de autorităţile competente. În această perioadă, Ministerul Afacerilor Interne derulează proiectul „Sistem interoperabil centralizat pentru evidenţa apostilei eliberate de către instituţiile prefectului pentru actele oficiale administrative”, proiect care va fi implementat şi la Reşiţa şi care a fost prezentat astăzi de reprezentanţii Prefecturii Caraş-Severin. Acesta presupune dezvoltarea unui serviciu administrativ informatic pentru cetăţeni şi mediul de afaceri, crearea unei baze de date centralizate, asigurarea interoperabilităţii sistemelor informatice.

La nivel mondial sunt eliberate în fiecare an circa 10 milioane de apostile, iar ca medie la nivelul ţării, 120.000. După cum am fost informaţi din partea Prefecturii Caraş-Severin, în acest an, în judeţ, au fost depuse peste 1.300 de cereri pentru obţinerea acestui certificat.

Anca Bălălău
Radio Reşiţa mi-a dat şansa să spun povestea mai departe ascultătorilor care cred în nemurirea artelor, cel mai minunat adăpost pentru cei care și-au ascuns, fără să știe nimeni, copilăria în buzunar și care au pornit să-și continue jocul până la sfârșitul lor. Sunt fericită fiindcă fac parte cu sufletul şi pregătirea mea profesională (absolvent licență și master- Jurnalism cultural al U.N.A.T.C. "I.L.Caragiale" București) dintr-o echipă minunată.