[FOTO] Avram Iancu și Sabin Dorohoi,invitații emisiunii Boema, miercuri 20 septembrie, ora 22:15

144

”Unicul dor al vieţii mele e să-mi văd Naţiunea fericită”, mărturisea marele român Avram Iancu și pornind de la crezul său, ajungem în zilele noastre la un alt român care-i închină Crăișorului Munților un Vis împlinit, bibliotecarul Avram Iancu, contemporanul și campionul nostru. Cunoscut pentru performanța de a traversa înotând Canalul Mânecii, a străbătut  înot cei 2.860 de kilometri, de la izvoarele Dunării până la vărsarea fluviului în Marea Neagră. Startul oficial în această provocare dificilă a fost dat pe 20 iunie la Donaueschingen, în Munții Pădurea Neagră, iar sâmbătă 16 septembrie a ajuns la Sulina!

La Boema, de la ora 22:15, mărturii în exclusivitate pentru ascultătorii Radio România Reșița de la campionul nostru, Avram Iancu și Sabin Dorohoi

Echipa Radio România Reșița a fost alături de Avram Iancu, Crăișorul Dunării și de regizorul reșițean Sabin Dorohoi, consemnând un jurnal de călătorie, dar   şi în cea mai emoționantă zi din traseul conaționalului nostru, când a ajuns pe traseul românesc al bătrânului fluviu, intrând în țară pe la Moldova Nouă, unde a fost așteptat de către compatrioții săi, prefectul judeţului, Matei Lupu,  de primarul orașului Moldova Nouă, Adrian Torma și alți oficiali locali.

În această seară de la ora 22:15 încheiem acest jurnal cu un firesc epilog, deoarece Crăișorul apelor Dunării, Avram Iancu, a ajuns la kilometrul 0, la Sulina unde a fost întâmpinat de un alt mare campion, Ivan Patzachin, cu mărturii în exclusivitate pentru ascultătorii Radio România Reșița de la campionul nostru, Avram Iancu și de la regizorul filmului despre eroul nostru, Sabin Dorohoi.

Rămâneți pe  frecvenţele 105.6 FM şi 91,9 FM – 92,8 FM pentru ascultătorii din Clisura Dunării,  sau pe radioresita.ro, ori pe telefon, indiferent că este fix sau mobil, sunând la numărul 031.504.04.34, apel cu tarif normal, puteţi asculta oricând şi de oriunde Radio Reşiţa.

Anca Bica Bălălău

Sursa foto-Avram Iancu