statiunea secu

Platoul staţiunii Secu din apropierea Reşiţei, ajuns în stare avansată de degradare, a fost concesionat de Primăria municipiului, în urma procedurii de negociere direct, pe o perioadă de 49 de ani. Concesionarul are obligaţia de a reabilita şi amenaja zona de agrement în suprafaţă de 45.498 mp, pe parcursul a 7 ani. Valoarea totală a investiţiei este de 1 milion de euro şi, potrivit planului prezentat, în primul an va fi investită suma de 100.000 de euro, iar în următorii 6 ani, aceasta va fi eşalonată în mod egal.

După cum a menţionat Valeria Bilţ, director executiv al Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat al municipiului, în primul an se vor executa reamenajarea parcării, împrejmuirea terenului, repararea şi construcţia de pontoane, amenajarea de alei pietonale şi reamenajarea scenei existente. În următorii ani se vor achiziţiona un topogan de apă şi bazinul aferent, hidrobicilete şi bărci, se vor construi locuri de cazare, piscine şi un teren de minifotbal.

Lucrările vor fi demarate începând din luna mai a anului viitor.

Anca Bălălău
Radio Reşiţa mi-a dat şansa să spun povestea mai departe ascultătorilor care cred în nemurirea artelor, cel mai minunat adăpost pentru cei care și-au ascuns, fără să știe nimeni, copilăria în buzunar și care au pornit să-și continue jocul până la sfârșitul lor. Sunt fericită fiindcă fac parte cu sufletul şi pregătirea mea profesională (absolvent licență și master- Jurnalism cultural al U.N.A.T.C. "I.L.Caragiale" București) dintr-o echipă minunată.