Timişoreanul Cosmin Contra este noul selecţioner al naţionalei

48

Cosmin Contra va semna vineri, după ce va fi validat și de Comitetul Executiv al forului de la Casa Fotbalului, pe o perioadă de doi ani, având ca obiectiv calificarea naţionalei la Euro 2020. În caz de calificare, contractul se va prelungi automat pentru perioada turneului final. Evident, în măsura în care Federaţia va fi mulţumită de modul în care o să arate prima reprezentativă, se va lua în calcul continuarea contractului şi după Euro 2020.

Revenind la prezent, șefii Federației i-au comunicat lui Contra că trebuie să renunțe la Dinamo, imediat cum va fi validat oficial, ceea ce înseamnă că nu va mai fi pe bancă la marele derby cu FCSB, programat duminica viitoare. În aceste condiții, ultimul meci al lui ”Guriță” pe banca lui Dinamo va fi cel cu Concordia Chiajna, de miercuri, de la ora 21:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1. De notat că acest meci poate fi ultimul și pentru Vasile Miriuță, dorit de Ionuț Negoiță la roș-albi.

Staff-ul lui “Guriţă” la naţională nu a fost deocamdată stabilit, dar sunt şanse mari ca Jerry Gane, Javi Reyes și Alfonso Villalobos (36 de ani) – ultimii doi preparatori fizici să-l urmeze pe tehnician. Din echipa lui Contra va face parte și Ionuț Badea. Fostul jucător al roș-albilor va bifa astfel al treilea mandat la prima reprezentativă, după ce a mai lucrat și cu Anghel Iordănescu, dar și cu Christoph Daum,scrie digisport.ro

sursa foto:digisport.ro