Fā-ţi curat la Lac!

În urma reușitei campaniei  “Fa-ţi curat la Munte!”, ediția a II-a, desfășurată în aceasta vară pe Muntele Mic,  Asociația Muntele Mic Extrem  împreună cu Asociaţia Bloju Poiana Mărului și Primăria comunei Zăvoi vă invită sa vă alăturaţi unui nou proiect  de ecologizare intitulat sugestiv “Fā-ţi curat la Lac!”.

Obiectivele propuse pe durata acestei campanii desfășurată în weekend-urile din perioada 15 septembrie – 14 octombrie sunt:
– curățarea traseelor montane principale;
– reeducarea “turiștilor” de ocazie prin montarea de marcaje speciale și coșuri de gunoi;
– strângerea deșeurilor adunate de decenii în anumite zone și în coada lacului și stoparea acestui fenomen;
– educarea copiilor prin fapte, pentru a nu repeta în viitor greșelile făcute de noi;
– tragerea unui semnal de alarmă la adresa autorităților, în special privind starea inacceptabilă a drumului de acces către stațiune.

Scopul nostru este protejarea și redescoperirea acestei minunate stațiuni din inima masivului Țarcu, declarată, nu cu o singură ocazie,  cea mai ozonată din țară și chiar din Europa , pentru a o readuce la adevărata ei valoare.

Organizatorii campaniei vor asigura, cu ajutorul sponsorilor și al partenerilor, suportul logistic pe întreaga perioadă pentru ca voluntarii să resimtă cât mai puțin cele câteva ore de efort și pun la dispoziția tinerilor entuziaşti transport din Oțelu Roșu, Caransebeș si desigur dacă e cazul chiar din Timișoara, precum și cazare și o masă pe zi.

Prima ediție a campaniei se va încheia cu o petrecere dedicată voluntarilor şi tuturor susținătorilor – localnici, sponsori, parteneri. “Fest Per Scorilo”  va avea loc în 14 octombrie care se dorește a fi o zi specială, un rezumat al celor 4 week-enduri petrecute împreună.

Cele mai citite

Related Articles