Noi decizii în dosarul finanţării Clubului de Fotbal Politehnica Timişoara

103

Magistraţii Tribunalului Timiş au dat un nou termen de judecată, pentru 29 septembrie a.c., în dosarul finanţării Clubului de Fotbal Politehnica Timişoara, în perioada în care acesta era condus de Marian Iancu, în timpul administraţiei locale Ciuhandu.
”Amână cauza (…) pentru când se vor cita martorii R.N. şi G.S., urmând ca inculpatul C.I. să depună diligenţe pentru a afla adresa martorei C.S.”, arată, joi, site-ul Tribunalului Timiş.
În dosar, inculpaţii sunt acuzaţi de abuz în serviciu sau complicitate la această infracţiune. Au fost trimişi în judecată fostul primar Gheorghe Ciuhandu alături de viceprimarul din timpul mandatului său, Adrian Orza, secretarul primăriei din acea perioadă Ioan Cojocari şi alţi opt angajaţi ai municipalităţii.
Procurorii DNA au reţinut că acordarea unor sume de bani ”în mod abuziv şi contrar prevederilor legale în vigoare, în perioada 2008-2011, din bugetul local al municipiului Timişoara, în cuantum total de 27.100.000 lei, către S.C. Politehnica Timişoara S.A. (…) nu a servit intereselor comunităţii, ci doar pe acelea ale unui grup privat de interese organizat în jurul clubului de fotbal, finanţarea fiind ilegală”.
Un raport al Curţii de Conturi a arătat că finanţările pentru clubul timişorean de fotbal, venite din partea Consiliului Judeţean şi Primăriei Timişoara, au fost ilegale, iar prejudiciul total creat este de aproape 30 de milioane de lei,scrie Agerpres.ro

sursa foto: Renasterea.ro