Doi bărbați din Kenya și Albania au fost reținuți cu 8 irakieni

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sânnicolau Mare, jud. Timiș, au depistat opt cetățeni din Irak, în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ajutați de doi bărbați, de naționalitate albaneză și kenyană, care i-au transportat până în apropierea frontierei cu ajutorul unui autoturism.

Ieri noapte, în jurul orei 01.00, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sânnicolau Mare, județul Timiș, au declanșat o acțiune specifică pe linia combaterii migrației ilegale, în urma căreia au observat în apropierea localități de frontieră Cenad, la aproximativ 800 m de linia de frontieră, în interior, un grup de opt persoane, care se deplasa pe joş pe câmp, spre frontiera cu Ungaria.

De asemenea, la o distanță de câteva sute metri, a fost depistat un cetățean străin, care nu își justifica prezența în zonă.
Polițiștii de frontieră au extins cercetările în zonă și au descoperit în apropierea localității Cenad, un autoturism marca Alfa Romeo, înmatriculat în Germania, abandonat pe marginea drumului, iar la aproximativ 300 m de graniță a mai fost depistat un bărbat care nu își justifica prezența în zonă. Ca urmare a celor constatate, toate persoanele în cauză au fost duse la sediul PF pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, s-a stabilit că cele opt persoane depistate sunt cetățeni din Irak, șase adulți cu vârste cuprinse între 18 și 34 de ani și doi minori de 6 respectiv 11 ani. O parte dintre ei sunt solicitanți de azil și au declarat că intenționau să ajungă într-un stat din vestul Europei.
În ceea ce privește cele două persoane reținute ulterior, de naționalitate albaneză și kenyană, polițiștii de frontieră au stabilit faptul că încercau să faciliteze trecerea ilegală a celor opt migranți, pe la frontiera verde, în statul vecin, iar autoturismul marca Alfa Romeo le aparținea.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cei opt irakieni, iar pentru cetățeanul albanez și kenyan s-a întocmit lucrare penală pentru trafic de migranți, fiind reținuți pentru 24 de ore, urmand a fi prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă.

Purtător de cuvânt
Inspector principal de poliție
Nicola Petre-Ionuț

Cele mai citite

Related Articles