[VIDEO] O pereche de dansatori reșițeni, în plină formă pe ringul mondial

958

UPDATE:

O pereche de dansatori a Clubului Mystic Reșița a obținut un rezultat mare pentru România la Campionatul Mondial de dansuri. La întrecerile, ce au avut loc în Slovacia, Andrei Petcu și Bianca Buzuleac au concurat la secțiunea standard, categoria juniori 2, sportivi cu vârsta de 14 și 15 ani. Și-au depășit obiectivul propus, calificarea în primele 12 perechi ale lumii. Au ocupat în final locul 10.

Antrenorul lor, Alexandru Holecz a vorbit despre reușita celor doi elevi ai săi:

Speranța noastră era semifinala, dar am reușit să ne clasăm mai sus. Andrei și Bianca au avut cea mai bună competiție a lor de până acum și au pus în practică tot ceea ce am pregătit pentru concurs. În runda a III-a a concursului au reușit calificarea în semifinală. După ce au ajuns în semifinală le-am spus să se relaxeze, deoarece și-au atins obiectivul. Le-am spus să se simtă bine pe ring și asta au făcut. Atmosfera a fost extraordinară în sală. M-am simțit minunat și în postura inedită de antrenor pe marginea ringului de dans la Campionatele Mondiale, a spus Alexandru Holecz.

Andrei Petcu și Bianca Buzuleac vor lua parte la finalul acestei săptămâni, la Sibiu, la o altă competiție internațională a României – ”Transivania Grand Prix”, unde vor concura cu alți sportivi de elită, clasați printre primii 50 în lume. Până la finalul anului vor evolua tot la juniori II, la Cupa României și Campionatul  Mondial de Latino, acolo speranța este mai mult de cât semifinala, adică finala în primele 6 perechi ale lumii.

———————-

Doi reşiţeni vor reprezenta România la Campionatul Mondial de dans sportiv, după ce au devenit vicecampioni naţionali. Este vorba despre perechea Andrei Petcu-Bianca Buzuleac, componenți ai Clubului Mystic Reșița. Aceștia împreună cu antrenorii lor, Ioana Avram și Alexandru Holecz fac vineri deplasarea spre Bratislava, acolo unde sâmbătă au loc întrecerile. Detalii ne-a oferit înainte de plecare, antrenorul Alexandru Holecz.

”Fiecare țară de pe mapamond îți trimite primele două perechi clasate la Campionatele Naționale. De această data ne vom afla în Slovacia, unde sâmbătă vom dansa de la ora 11.00. Este una dintre cele mai mari competiții la nivel mondial, chiar dacă numărul concurenților nu este atât de mare ca și la German Open. Valoarea concursului este una ridicată pentru că vin la întreceri cei mai buni dansatori din toată lumea. Speranța noastră la acest campionat, pentru ceea ce ne-am pregătit, este calificarea în semifinale.Dacă se vor califica în semifinală, scopul nostru a fost atins.

Andrei Petcu -Bianca Buzuleac vor concura la secțiunea standard, care cuprinde mai multe dansuri și vor reprezenta România la categoria juniori 2, sportivi cu vârsta de 14 și 15 ani.

Sportivii se simt foarte bine și sunt în cea mai bună formă din acest an, a concluzionat Alexandru Holecz.

Cei doi au devenit vicecampioni naționali, la Iași, unde au avut loc Campionatele Naționale de dansuri sportive, cea mai importantă competiție internă. Au luat parte 250 de perechi din toată țara, clubul reșițean fiind reprezentat de 6 perechi.

Cristina Corocan