Noi migranți luați “la ocazie” au fost opriți la Cenad

Trei cetățeni irakieni, solicitanți de azil în România, au încercat să iasă din țară prin Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, fără a deține documente de călătorie care să le permită efectuarea formalităților de frontieră. Migranții călătoreau într-o mașină condusă de un cetățean italian care a declarat că i-a luat “la ocazie”, la ieșirea din Timișoara, fără să știe că nu au documente ca să iasă din România.

Pornind de la acest caz, se recomandă cetățenilor să nu transporte persoane necunoscute în apropierea sau spre frontiera de stat, iar în situația în care le sunt solicitate astfel de servicii de transport, să anunțe echipajele Poliției de Frontieră, apelând numărul de telefon care funcționează non-stop, 0219590.

În Punctul de Trecere a Frontierei Cenad – I.T.P.F. Timișoara, pe 1 septembrie s-a prezentat pentru efectuarea formalităților specifice, pe sensul de ieșire din țară, un cetățean italian în vârstă de 53 de ani, conducând un autoturism marca Nissan Juke, înmatriculat în Germania, însoțit de o femeie, cetățean olandez, în vârstă de 34 ani.

Cu ocazia efectuării controlului specific, polițiștii de frontieră au constatat că pe bancheta din spate a autoturismului se mai aflau încă trei pasageri, care nu dețineau documente de călătorie pentru trecerea frontierei.

În urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că cele trei persoane sunt cetățeni irakieni, de sex masculin, cu vârste cuprinse între 28 și 32 de ani, având documente temporare de identitate pentru solicitanți de azil.

Conducătorul autoturismului și însoțitoarea sa au declarat că, în timp ce se îndreptau spre punctul de frontieră, au întâlnit cele trei persoane la ieșire din Timișoara care le-au făcut semn să oprească și i-au rugat să-i conducă până în Ungaria. Cei doi au mai declarat că nu aveau cunoștință că cetățenii irakieni nu dețin documente de călătorie valabile pentru trecerea frontierei de stat.

În cauză polițiștii de frontieră au întocmit lucrare penală pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cei trei cetățeni irakieni, aceștia fiind predați Centrului de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil Timișoara.

De același autor

Related Articles