SUA: 33 de persoane au murit în urma uraganului Harvey

Uraganul Harvey, care a lovit statul american Texas vineri, 25 august și apoi a provocat inundații fără precedent, este responsabil direct sau indirect de moartea 33 de persoane, potrivit bilanțurilor prezentate miercuri de autoritățile locale.

Furtuna Harvey a fost retrogradată la nivel de depresiune tropicală, dar ploile torențiale vor continua în estul statului Texas și în vestul statului Louisiana, a anunțat Centrul Național al Uraganelor din Statele Unite, potrivit agenției DPA.

Furtuna era localizată miercuri la 15 kilometri sud-vest de localitatea Alexandria din Louisiana, vântul înregistrând viteze maxime de 55 de kilometri pe oră.

Responsabilii locali și-au exprimat temerea că bilanțul se va înrăutăți pe măsură ce apa se va retrage și va fi eliberat accesul spre zonele cele mai inundate. Câteva semne de recul al inundațiilor erau perceptibile miercuri la Houston, dar localități situate la sud-est de orașul de 2,3 milioane de locuitori se aflau în continuare sub apă după ce asupra lor s-au abătut alte ploi.

Fenomenul meteorologic, cel mai puternic uragan care a lovit Texas în ultima jumătate de secol, a forțat 32.000 de persoane să se mute în adăposturi.

Moody’s Analytics estimează costuri economice pentru sud-estul Texas la 51 miliarde de dolari, considerând că Harvey este una dintre cea mai costisitoare furtuni din istoria Statelor Unite, relatează Reuters.

La o zi după vizita sa în Texas pentru evaluarea pagubelor, președintele american Donald Trump a promis că va continua să fie alături de populația din acest stat și din Louisiana.

Vicepreședintele american, Mike Pence, alături de mai mulți membrii ai Cabinetului, se vor deplasa în cursul zilei de joi în Texas unde se vor întâlni cu locuitori afectați de furtună și cu reprezentanți ai autorității locale, a anunțat secretarul de presă al lui Pence.

Conform autorităților din Texas, aproximativ 49.000 de locuințe au fost afectate de inundații, iar peste 1.000 au fost distruse.

Cele mai citite

Related Articles