Plângere penală pentru poluarea cu fum şi deşeuri la Reşiţa: Garda de mediu anunţă măsuri drastice

Garda Naţională de Mediu Caraş-Severin ia măsuri împotriva poluării periodice cu fum toxic de la gunoaiele din Reşiţa.

Comisarul şef Gheorghe Muntean a precizat pentru Radio Reşiţa că, în baza legii, şi în urma consultărilor cu reprezentanţii DSP, va depune plângere penală operatorului de colectare a deşeurilor de pe raza municipiului de pe Bârzava, care în 5 septembrie îşi pierde autorizaţia de mediu şi nu mai poate funcţiona ca platformă de colectare şi transport a gunoiului menajer.

Acesta a mai subliniat că, în urma nenumăratelor plângeri şi sesizări ale cetăţenilor, nu riscă viaţa şi siguranţa oamenilor, ci face demersurile impuse de lege. Operatorul de colectare a deşeurilor judeţene din Reşiţa are obligaţia să nu pună în pericol sănătatea cetăţenilor şi să urmeze măsurile impuse de inspectorii de mediu în ceea ce priveşte colectarea şi transportul gunoiului menajer.

În prezent pe platforma temporară din Dealul Lupacului din municipiul Reşiţa se găsesc peste 7 mii de tone de deşeuri menajere, care se autoaprind în fiecare seară şi ameninţă să înăbuşe oraşul cu fum de la gunoaiele provenite de pe raza a 17 localităţi din sud-vestul judeţului.

(Hardy Cvoica)

De același autor

Related Articles