Mai multe curse dinspre și înspre Constanța vor fi sistate

             Mai multe curse dinspre și înspre Constanța vor fi sistate până la deschiderea următorului sezon estival.

Cursele aeriene interne între Constanța și destinațiile îndepărtate ale țării – Cluj, Iași, Oradea și Timișoara – vor fi sistate din 15 septembrie până la deschiderea următorului sezon estival.

Chiar dacă zborurile între Constanța și cele patru destinații amintite au crescut traficul de turiști față de anul trecut, Aeroportul Mihal Kogălniceanu se află în coada clasamentului: în timp ce pe aeroportul din Cluj sunt operate 45 de destinații, la Constanța sunt doar 8 – spune directorul aeroportului, Bogdan Artagea.

Bogdan Artagea: Am avut un trafic foarte intens pe Cluj. Aeronavele au zburat aproape la capacitate maximă. Timișoara, Oradea și Iașiul s-au mișcat mai bine. Cred că se cere totuși o a doua frecvență pe Iași. Se cer și alte destinații interne. Încercăm la anul să introducem în orarul nostru și Satu Mare, poate și Sibiu, poate reușim și Craiova, astfel încât turistul să poată să ajungă în cele mai bune condiții și într-un timp foarte scurt pe litoralul românesc. Bineînțeles, trebuie să îmbunătățim și serviciile pe care noi le avem pe aeroport, transportul de la aeroport spre Constanța și în stațiunile de pe malul mării. Am avut un an destul de greu. Suntem în discuții avansate și cu alte companii pentru chartere pe destinații străine, sper ca anul viitor, traficul să se dubleze pe Constanța.

Directorul Bogdan Artagea a infirmat zvonurile potrivit cărora Aeroportul Mihail Kogălniceanu s-ar putea închide sau reloca în altă zonă a județului Constanța.  RRA

Cele mai citite

Related Articles