Reșițeanca Alina Vuc a cucerit prima medalie din istoria luptelor feminine româneşti la un Campionat Mondial de seniori

671

UPDATE:

Resiteanca Alina Vuc este prima româncă ce a cucerit o medalie la Campionatul Mondial în întrecerea senioarelor. S-a întâmplat ieri în cadrul categoriei 48 de kg, unde a cucerit medalia de argint. În finală a pierdut cu japoneza Yui Susaki. Vuc a început bine meciul și a condus cu 4-0, dar nipona a revenit și a dominat restul întâlnirii, câștigând cu 14-4. Alina Vuc avea însă asigurată medalia de arginţ care este prima medalie din istoria luptelor feminine româneşti la un Campionat Mondial de seniori, după cum a precizat preşedintele Federaţiei Române de profil, Răzvan Pîrcălabu. Alina Vuc a început să practice luptele la Resita sub coordonarea antrenorului Nicolae Constantin, iar în prezent activează la Steaua Bucureşti.

Sportiva română Alina Vuc o va înfrunta pe japoneza Yui Susaki în finala categoriei 48 kg, joi, la Campionatele Mondiale de lupte de la Paris. Aceasta este ”prima medalie din istoria luptelor feminine româneşti la un Campionat Mondial de seniori”, după cum a precizat preşedintele Federaţiei Române de profil, Răzvan Pîrcălabu, pe Facebook.
În calificări, Alina Vuc a învins-o pe australianca Rupinder Kaur, în optimi a trecut de belarusa Violeta Cirik, în sferturi a câştigat în faţa canadiencei Jasmine Mian, iar în semifinale a întrecut-o pe turcoaica Evin Demirhan.
Vuc, care are asigurat argintul, aduce totodată prima medalie României la Mondialele de la Paris.
Finala se va desfășura în această seară, de la ora 20.00, ora României.