Nou program al Ministerului pentru Mediul de Afaceri!

Ministerul pentru Mediul de Afaceri urmează să lanseze astăzi un nou program pentru susţinerea firmelor care au cel puţin un an de activitate.

Se numeşte microindustrializare, iar companiile pot obţine până la 450 de mii de lei de la stat pentru extinderea afacerilor.

Firma trebuie să vină cu minimum 10% partea sa de capital. Înscrierile se vor putea face timp de 10 zile de la lansarea oficială şi nu se va aplica sistemul “primul venit”, ci va fi o grilă de evaluare, a explicat la RRA ministrul Ilan Laufer.

Ilan Laufer: Este dedicat celor care doresc să îşi creeze sau să îşi extindă zona de producţie, în special. Şi, ca să poţi să aplici, trebuie să ai vechime minimum un an de zile. Punem accent deosebit pe partea de domeniu de activitate, aşa cum v-am spuş trebuie să fie în zona aceea, numărul de angajaţi, numărul de noi locuri de muncă care urmează să fie create şi inclusiv dacă firma este profitabilă sau nu în acest momenţ inclusiv care va fi aportul propriu.

Anul acesta, potrivit estimărilor ministerului, vor putea beneficia de acest program minimum 165 de IMM-uri care ar urma să creeze peste 330 de noi locuri de muncă. RRA

Cele mai citite

Related Articles