Al doilea atac în Spania, la 120 de km de Barcelona

625

Poliţia spaniolă a anunţat joi noaptea că a ucis cinci terorişti la Cambrils, la circa 120 de kilometri sud-vest de Barcelona, transmit agenţiile internaţionale de presă.

Cei cinci au intrat cu un autovehicul în pietoni şi au rănit şase oameni, printre care şi un poliţisţ potrivit celor mai recente detalii furnizate de agenţia EFE. Primii patru atacatori doborâţi de gloanţele poliţiei au murit pe loc, iar ultimul ceva mai târziu.

Poliţia catalană a precizat în reţeaua Twitter: ‘lucrăm pe baza ipotezei că teroriştii ucişi la Cambrils sunt legaţi de evenimentele de la Barcelona şi Alcanar’.

Geniştii îşi continuă eforturile de a determina dacă suspecţii purtau centuri cu explozivi, a mai anunţat poliţia.

Anunţuri anterioare pe Twitter recomandau mai întâi populaţiei să rămână în case, iar ulterior să fie prudentă în continuare, deşi situaţia este sub control.

Atentatul de joi după-masă, de la Barcelona, cu o furgonetă care a intrat printre pietonii de pe bulevardul Rambla, s-a soldat cu 13 morţi şi zeci de răniţi. Cu câteva ore înainte, un om a fost ucis şi altul rănit de o explozie într-o locuinţă din Alcanar, de asemenea pe coasta catalană.

foto:ara.cat