Tudose: Perioada de romantism în care transportatorii făceau ce voiau s-a închis

Premierul Mihai Tudose a dat următoarea replică pentru transportatori: ”Perioada de romantism în care făceau ce voiau s-a închis!”

Premierul Mihai Tudose a declarat că majorarea accizelor la combustibili nu va duce la creșterea prețului benzinei și motorinei. Tudose a spus că ar putea fi modificată Legea redevențelor, adăugând că nu este vorba de un șantaj la adresa companiilor din sectorul energiei.

Nu-i va influența negativ pe români. Pot să-i asigur. Plus că avem discuții (…) Suntem pe primul loc la decese pe șosele și nu fiindcă avem mașini proaste sau sunt românii soferi prosti, ci din cauza infrastructurii rutiere. Apare calul noaptea, căruța, groapa, șoseaua foarte îngustă care face brusc la stânga, nu avem autostrăzi. Avem tot ce ne trebuie pentru a menține România cu stabilitate din punct de vedere al serviciilor sociale, dar nu stiu cât mai putem să așteptăm până când terminăm cu acest gen de infrastructură. Și atunci trebuie să alimentăm bugetul mai repede”, a afirmat premierul la un post de televiziune, citat de News.ro.

Mihai Tudose a precizat că în 2016 acciza a fost scoasă și nu a scăzut prețul la benzină și motorină, iar „companiile au demonstrat că nu prea au avut nici profit”.

Ministerul Finanțelor a redactat un proiect de ordonanță de Guvern prin care urmează să fie modificat Codul Fiscal, principalele noutăți fiind majorarea semnificativă a accizelor la carburanți de la 1 septembrie, ceea ce înseamnă că șoferii vor plăti mai mult pentru benzină și motorină, în timp ce patronii sau acționarii companiilor nu mai plătesc deloc impozit pe dividende din 2018. (digi24)

Cele mai citite

Related Articles