Decembrie este luna interviurilor în Oaza de muzică!

oaza de lumina

Continuă seria invitaţilor de marcă veniţi în direct la microfonul Oazei de muzică! După întâlniri la microfon cu violonistul Alexandru Tomescu, dirijorul Stelian Olariu, dr. foniatru Stephan Poen, dirijorul Voicu Popescu, soprana Mariana Nicolesco şi jazzistul Nicolas Simion, prima săptămână a lunii decembrie a adus ascultătorilor Radio România Cultural personalităţi din variate genuri muzicale, ancorate în stricta actualitate:

Luni, 2 decembrie: violonistul Sherban Lupu a povestit despre cele două recitaluri de la New York, dedicate Zilei Naţionale a României.

Marţi, 3 decembrie: Grigore Leşe, care în curând va împlini 60 de ani, spunea: ”Acum ştiu cine sunt!”

Miercuri, 4 decembrie: Dirijorul Jin Wang, născut la Beijing şi şcolit la Viena, discipol al lui Leonard Bernstein, a sărbătorit douăzeci de ani de dirijat în România.

Joi, 5 decembrie: Dirijorul Cristian Mandeal şi-a mărturisit din nou pasiunea pentru muzica lui Wagner şi Brahms.

Vineri, 6 decembrie: Moş Nicolae a cântat la… banjo! Invitat: Chuckk Hubbard din SUA. S-a căsătorit cu o româncă la Philadelphia, a absolvit compoziţia muzicală din UARTS din Philadelphia, PA, în 2007, şi s-a mutat in România în acelaşi an. Cântă la banjo cu 5 corzi şi vorbeşte bine româneşte. Trupa lui, Westroot, cântă country şi bluegrass.

În această săptămână ascultătorii Radio România Cultural vor avea alte surprize:

Luni, 9 decembrie: muzicologul Grigore Constantinescu la aniversare (75 de ani).

Marţi, 10 decembrie: scenografa Viorica Petrovici va vorbi despre noul spectacol Tannhauser de la Opera Română din Cluj Napoca.
Miercuri,11 decembrie: bizantinologul Sebastian Barbu Bucur şi discipolii săi. Cel mai important bizantinolog din România va fi sărbatorit joi, 12 decembrie, la UNMB, în cadrul Simpozionului Internaţional de Bizantinologie. Cu o zi înainte, în studioul Radio România Cultural se vor strânge în direct colegi din prima promoţie, de după 1990, a prof. univ. Barbu-Bucur: Sorina Goia (şefa de promoţie), Valentin Marin (manager Radio Antena Satelor), Virgil Ianţu, Nicolae Gheorghiţă (conferenţiar la UNMB şi ofiţer de muzică la Serviciul Muzicilor Militare), preot Bogdan Moise (prof. univ. dr. şi prodecan la Facultatea de Teologie din Constanţa), Dan Stonescu (tenor în Corul Academic Radio).

Oaza de muzică, este live pe www.radioromaniacultural.ro, luni-vineri 14:05-14:30. Realizator: Sorina Goia. www.facebook.com/oazademuzica

De același autor

Related Articles