O viaţă salvează o altă viaţă! O nouă prelevare de organe la Spitalul din Timişoara

O viaţă salvează o altă viaţă!

La Spitalul Clinic Județean de Urgență ,,Pius Brînzeu„ din Timișoara a avut loc ieri o nouă prelevare de organe, de această dată, de la o pacientă în vârstă de 20 de ani care a suferit o ruptură de anevrism cerebral.

Pacienta a fost internată în unitatea sanitară săptămâna trecută. Medicii din cadrul spitalului au depus toate eforturile pentru a salva pacienta, însă din nefericire, aceasta a intrat în comă, medicii declarând moartea cerebrală a acesteia.

Cu consimțământul familiei, trei echipe multidisciplinare de medici din Cluj, București și Viena au intervenit la prelevarea rinichilor, plămânilor și a ficatului. Echipa de prelevare din Cluj, condusă de Dr. Dan Pop, a preluat rinichii, echipa din București condusă de Dr. Sorin Ianceu a preluat ficatul, iar echipa de medici de la clinica AKH din Viena a preluat plămânii, pentru pacienții care au nevoie de transplant.

Prelevarea de organe a avut loc prin coordonarea de către Agenția Națională de transplant din România, în colaborare cu Agenția Europeană de trasplant. Intervenția de ieri este a 2-a de acest fel, efectuată în cadrul SCJUT de la începutul anului și până în prezent.

Daiana Roşca

 

De același autor

Related Articles