Legenda muzicii country Glen Campbell a murit la vârsta de 81 de ani

Legenda muzicii country Glen Campbell, cunoscut în special pentru hitul “Rhinestone Cowboy”, care a vândut milioane de albume pe parcursul îndelungatei sale cariere, a murit în vârsta de 81 de ani, a informat marți familia sa, citată de AFP.

Cu inima deosebit de îndurerată anunțăm decesul soțului nostru iubit, tatălui, bunicului și legendarului cântăreț și chitarist“, a precizat familia într-un comunicat.

Campbell, care suferea de Alzheimer, s-a născut la 22 aprilie 1936 într-un orașel din Arkansas (sud), al șaptelea dintr-o familie cu doisprezece copii.

Cântărețul, care figura în clasamentul celor mai bine vânduți artiști în SUA și Marea Britanie în anii ’60, își lansase în luna iunie cel mai recent album al său, “Adios”.

Pe Twitter, marea doamnă a muzicii country Dolly Parton i-a adus un omagiu lui Campbell, descriindu-l drept “una dintre cele mai mari voci ale tuturor timpurilor”. “Te voi iubi mereu, Glen!”, a adăugat ea.

La debutul său, Glen Campbell a cântat pentru staruri precum Elvis Presley și Frank Sinatra și i-a acompaniat în turnee pe Beach Boys, atunci când solistul Brian Wilson se separase de grup pentru o perioadă de timp.

Artistul a avut, de asemenea, propria sa emisiune la TV, “The Glen Campbell Good Time Hour”, între 1969 și 1972.

Cel mai mare hit al său, “Rhinestone Cowboy”, lansat în 1975, s-a vândut în peste cinci milioane de exemplare, amintește AFP.

AGERPRES

Cele mai citite

Related Articles