Un filmuleț referitor la modul în care un patron  își umilește angajatele românce ale unei fabrici de textile din Ploiești a devenit viral în mediul online.

Filmulețul  postat pe Facebook surprinde un moment în care, româncele,  angajatele firmei de textile sunt certate de patronul societăţii. „Încercaţi să nu veniţi cu replici pentru că nu vrea să le mai asculte”

Lângă patron, în  filmarea făcută cu u telefon mobil de o angajată apare şi o femeie care are rolul de a traduce ceea ce bărbatul vrea să le transmită angajatelor sale. . Într-una dintre intervenţiile sale, aceasta le spune muncitoarelor să nu comenteze cu privire la faptul că salariile nu le vor fi plătite la timp .

 „Încercaţi să nu veniţi cu replici pentru că nu mai este dispus să le mai asculte. Aveţi două opţiuni: ori la 4.10 plecăm acasă fără salarii, ori aşteptăm până cel târziu ora 06.00, dar veţi lua salariile”.

Aceste fraze  creează nemulțumire în rândul angajatelor, motiv pentru care româncele încep să-şi ceară drepturile. În momentul în care bărbatul aude vocile femeilor, acesta îşi iese pur şi simplu din minţi şi începe să le înjure în limba engleză. Printre altele le spune: „M-am săturat până peste cap de voi, sunteţi nişte animale împuţite!”.

“Urmărind clipul mi s-a ridicat părul pe mână și am trecut de la furie la umilință la lacrimi. M-am simțit umilit alături de lucrătoarele de acolo. Asta e România de astăzi, asta e România prosperă a Codului Muncii, în care guverne așa-zis socialiste și așa-zis reformatoare s-au perindat pe la putere, a statului care oferă avantaje fiscale fabricilor care își relochează activitatea la noi, a hainelor fancy pe care scrie ‘fabricat în UE’, a exploatării zilnice și nemiloase a unor clase întregi de oameni. Și da, e și despre feminism și condiția femeii la locul de muncă. Priviți și ascultați cu atenție.” – a scris pe facebook Vlad, utiliatorul care a publicat filmulețul pe care îl puteți urmări mai jos:

14 COMENTARII

 1. Astfel de ” patroni” sunt amendati cu milioane li se inchid afacerile si vandute bunurile, dupa care sunt declarati Persona Non Grata in alte tari cum ar fi Franta … Germania Olanda si sunt expulzati. Asta in cazul in care nu ajung la racoare ca tot sunt obisnuiti cu vreamea rece din rahatul unit al Marii Britanii scuze regatul

 2. Situația e simplă: in România muncitorii sunt tratați ca și sclavii pe plantaţie sau ca pe vremuri oamenii din colonii…iar cand românii merg in Vest sunt tratați de multe ori tot așa (vezi sclavii din agricultură din Italia, Spania, Germania, etc…). Întrebarea e: de ce? Eu cred că străinii au învătat ca pot sa isi bate joc de români…de la alti români – politicieni si patroni de doi bani care pentru bani ar face orice. Un exemplu e tovarășa traducătoare – cred ca e tovarășa de viată a patronului, iar dacă nu, pentru bani, nu ezită să stea in slujba lui…fiindcă banii…nu au miros!

 3. Din pacate asta e situatia patronii straini isi permit sa insulte angajatele din firmele lor.Patronul asta sa nu uite ca din munca acestor femei isi castiga el averea.Rusine sa-i fie e un jeg ordinar nu se aseamana cu un om decat ca e in pozitie verticala in rest e o bestie.

 4. „Doamna translator” ar trebui sa le traduca exact ceea ce acel „boss” spune ..nu ceea ce vrea ea incat sa nu fie luata la bataie de acele femei care au venit aici sa munceasca nu sa sclavageasca cacati de „boss” ca acesta din video!sa iti fie rusine „doamna”!!!!Ti.au mancat banii aia intarziati mintile…darling??

 5. 15 000 de lire!!!pe luna la că-ți angajați???ii Duster în Anglia!!!!idioți mai suntem!!!!FU …….ÎL ÎN GURA CA NU ARE PAȘAPORT DIPLOMATIC!!!!

 6. Mda!… Păi, a cam sosit timpul să mai tăiem din nasul Perfidului Albion!… Astfel că, odată cu retragerea Regatului Unit din Uniunea Europeană, Ministerul de Interne român să pună în vedere șoferilor care și-au cumpărat autovehicule cu bord pe dreapta să facă una din următoarele: 1. să le caseze contra bon „Rabla”; 2. să le vândă pentru piese de schimb; 3. să le trimită în UK cu plata la destinație; 4. să le arunce într-un mediu lichid – Mare, Dunăre etc!… Lăsând gluma la o parte, a venit vremea ca aceste junghiuri motorizate cu volan pe dreapta, cumpărate la preț de dumping, să fie trase pe DREAPTA!… Restul este tăcere!…

 7. ANIMALE DE EUROPA ,,CIVILIZATA” NOI TREBUIE SA INVATAM LIMBA TARI UNDE MERGEM DAR EI ASA SUNT DE ANALFABETI CA NICI MACAR O ALTA LIMBA NU O POT ASIMILA ,CHIAR DACA RAMINEAM FARA MUNCA DAR NU SCAPA FARA CEL PUTIN CAPUL SPART IAR TRADUCATOAREA SA SE UITE MEREU IN URMA !!!

 8. n-are nici o legatura cu guvernarea acest comportament; si exista solutie, ca cei agresati sa inainteze o plangere la autoritatile locale si cele de sector. Nu stiu daca pentru aceste fapte functioneza autosesizarea.

  • Nu are legatura cu guvernarea? Pai cam are! cu coruptia din toate structurile de stat, cu autoritatile care nu-si fac constiincios treaba, cu legile formulate ambiguu, cu faptul ca nu suntem respectati de nimeni in tara asta – de aia isi permit sa faca asa. nu e nimeni care sa-i sanctioneze serios, sau sa-i sanctioneze in vreun fel. nici patronii romani nu sunt mai rasariti, din aceleasi motive – au impresia ca la usa lor sunt de 3 ori inca pe-atatia candidati si pot sa-si dea afara toti angajatii daca au chef. de altfel, noi insine nu ne respectam intre noi, cum sa ne asteptam sa ne respecte altii…..

 9. Who the fuck is this prick???? I can believe that those women’s are still in there after this „speech „. I think he forgot in which century we actually live, and Romania is not on India’s slavery plantation. If he doesn’t like the way we work is better to fuck off in England to the lazy and fat english „lady’s „to do this job for him.
  I don’t think that he will have the courage to speak them like that.??
  Don’t let anybody to treat you like that, especially in your country!!!?????

 10. Nemernicul needucatul si dobitocul de patron cum is i permits sa urle si sa jigneasca angajatii in halul asta……mi ar fi placid sa fii fost acolo si sa ii spun cateva lucruri despre bunul simti si respect …..
  Sa ii fie rusine !

 11. Jeg de patron poate in uk eun ciurli burli fuck uk sa îi crape limba jeg de om!!!!

 12. fain! Pai daca se gasesc alternative de munca…eu cred ca el ar trebui sa inchida fabrica

Comments are closed.