[VIDEO] Panică la Dubai: Un zgârie-nori de 79 de etaje a fost cuprins de flăcări

Un incendiu a izbucnit în noaptea de joi spre vineri într-unul dintre cei mai înalţi zgârie-nori din Dubai, Torch Tower, locatarii acestuia fiind evacuaţi, informează AFP.

Autorităţile din Dubai, unul dintre Emiratele Arabe Unite, au anunţat că nu există victime în incendiul care a afectat jumătatea superioară a acestei clădiri de 79 etaje.

Incendiul, a cărui cauză nu a fost stabilită pe moment, este sub control, au indicat autorităţile.

Torch Tower, la momentul inaugurării cea mai înaltă clădire rezidenţială din lume, a mai fost parţial distrus în februarie 2015, într-un incendiu în care nu au fost înregistrate victime.

În imaginile difuzate vineri seara târziu de către apărarea civilă din Dubai, după ce pompierii au reuşit să controleze focul, se puteau vedea lumini aprinse la unele dintre etajele inferioare ale turnului, în timp ce partea de mijloc şi cea superioară păreau complet arse.

În ianuarie, autorităţile din Dubai au anunţat adoptarea unor reglementări mai stricte în ceea ce priveşte construcţiile, pentru a minimiza riscul producerii unor astfel de incidente, după o serie de incendii în zgârie-norii din emirat, cauzate în principal de materialele foarte inflamabile utilizate pentru învelişul exterior al clădirilor.

Cele mai citite

Related Articles